ЩОДО АНОНІМНОГО ЗВЕРНЕННЯ ДО АДМІНІСТРАЦІЇ УНІВЕРСИТЕТУ

13.10.2014
25 вересня 2014 року надійшло анонімне звернення щодо дій викладача Національного медичного університету імені О.О. Богомольця наступного змісту: «Заявниця повідомляє, що її донька навчається на 1-у курсі в Медичному університеті ім. Богомольця (м. Київ), факультет – педіатрія. Скаржиться, що викладач математики (ПІБ викладача не змогла вказати) вимагає від студентів хабара у розмірі 400 грн. за здачу модульної контрольної по математиці, а також додає, що хто не здасть кошти, отримає незадовільну оцінку. Прохання розглянути скаргу та створити комісію, яка буде присутня при написанні студентами 1-го курсу факультету – педіатрія, модульної контрольної по математиці, щоб уникнути неправомірних дій з боку викладача математики», яке було уважно розглянуто адміністрацією Університету.
09 жовтня 2014 року відбулося засідання Антикорупційного комітету Університету (голова Комітету – проректор з науково-педагогічної роботи, професор Степаненко В.І., співголова Комітету – студент 6 курсу медичного факультету №2 Моторний В.П., заступник голови Комітету – заступник декана медичного факультету №2 Іванова М.Д.) у присутності завідувача кафедри медичної і біологічної фізики, професора Чалого О.В. та заступника завідувача кафедри з навчальної роботи, доцента Олійник О.І. На засіданні Антикорупційного комітету Університету в якості запобіжного заходу було ухвалено рішення щодо зміни регламенту складання та перескладань ПМК на кафедрі медичної і біологічної фізики, які будуть проводитись комісійно за участю трьох викладачів кафедри. Дані зміни не відобразяться на складності здачі ПМК та не чинитимуть перешкод для успішного складання предмету сумлінним студентам.
Також відбулося засідання кафедри медичної та біологічної фізики (протокол №2 від 13 жовтня 2014 року), на якому заслухано:
– інформацію завідувача кафедри, член-кореспондента НАПН України, професора Чалого О.В. про заходи, спрямовані на запобігання, виявлення та протидію корупції в Університеті та анонімне опитування студентів для подальшого аналізу інформації щодо фактів корупції та оцінювання якості викладання;
– виступи викладачів, які проводили практичні заняття та приймали підсумковий модульний контроль з вищої математики на медичному факультеті №3.
У протоколі засідання окреслення наступне: «Обвинувачення в адресу кафедри є абсолютно безпідставними і не мають під собою жодної доказової бази. Всі викладачі кафедри медичної та біологічної фізики готові надати модульні роботи студентів на комісійну перевірку для недопущення подальшої спекуляції щодо необ’єктивності виставлених оцінок». Завідувач кафедри професор Чалий О.В. також зазначив: «Доброзичливе ставлення до студентів і відповідальне відношення до педагогічної роботи було, є і буде незмінною багаторічною традицією кафедри медичної і біологічної фізики».
 
Антикорупційний комітет НМУ наголошує, що анонімні звернення не є доказом вчинення протиправних дій та не можуть бути законною підставою для виконання дисциплінарного стягнення, звільнення співробітника чи виключення студента з Університету. Просимо Вас при зверненні до Комітету чітко вказувати ім’я особи, що чинила протиправні дії, обставини при яких це відбувалось та максимальну кількість доступної Вам інформації. Фото, аудіо та відеоматеріали вітаються.
 
         Адміністрація Університету