СНТ з медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини провів засідання

15.12.2022

15 грудня 2022 року відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка на кафедрі медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Темою засідання були обрані актуальні аспекти тактичної медицини та медицини надзвичайних ситуацій в умовах російської агресії в зимовий період.

У засіданні взяли участь студенти-гуртківці та викладачі кафедри: асистенти Юлія Бойко, Сергій Мартиненко та Юрій Чайкиа. Студенти мали змоги провести аналіз алгоритмів КОЛЕСО та МАRCH, а також розглянули принципи тріажу на випадок надзвичайних ситуацій масового характеру.

Так, студентка групи №11111 Марія Приходько розповіла про особливості сортування у поранених в умовах масових санітарних втрат. А презентація студентки групи №11103 Аміни Біблої торкнулась причин і наслідків посттравматичного стресового розладу. Учасники також мали змогу відпрацювати практичну частину та переконатися в дієвості існуючих алгоритмів домедичної допомоги. Теми доповідей викликали значний інтерес і жваву дискусію, враховуючи їх актуальність сьогодні.

 

Кафедра медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини