«Психологічні аспекти пропаганди в умовах інформаційної війни» – тема засідання СНГ кафедри загальної і медичної психології

06.12.2022

Динамічність інформаційних процесів останнього десятиліття набирає суттєвих обертів. «Інформаційні війни» дедалі потужніше впливають на національну безпеку, а одним із головних інструментів ворога у веденні війни є розповсюдження неправдивої інформації та фейків. Особливе значення у висвітленні подібної інформації відіграє пропаганда. Водночас розповсюдження інформації стає важливим державним ресурсом. Тому з метою обізнаності студентства щодо психологічних аспектів пропаганди в умовах інформаційної війни на кафедрі загальної і медичної психології провели засідання студентського наукового гуртка.

Кандидат педагогічних наук, викладач кафедри загальної і медичної психології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Лілія Прудка під час засідання гуртка «Психологічні аспекти пропаганди в умовах інформаційної війни» окреслила основні методи пропагандистської діяльності російськими засобами масової інформації,  орієнтовані на українське суспільство. При цьому, дуже важливу роль у боротьбі з цими інформаційними атаками відіграють методи контр-пропаганди, які використовують українські ЗМІ.

Під час засідання учасники гуртка проаналізували методи позитивного психологічного впливу, що використовуються сьогодні в інформаційному просторі. Ці методи допомагають розвінчувати російські наративи, а також слугують формуванню національно-патріотичної свідомості у сучасної молоді. Зазначена проблематика викликала неабиякий інтерес і жваву дискусію з боку студентства.

 

За інформацією кафедри загальної і медичної психології