В Інституті післядипломної освіти НМУ популярністю користується спеціалізація з УЗД

25.11.2022

Два роки виповнилося відтоді, як в Інституті післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця було створено кафедру сучасних технологій медичної діагностики та лікування. Сьогодні кафедра розташована на багатьох клінічних базах столиці. Її співробітники готують фахівців за п’ятьма спеціалізаціями – тут навчаються, як інтерни, так і студенти медичних факультетів. Особливою популярністю в українських медиків користується оволодіння методом ультразвукової діагностики.

Очолює кафедру професор Лариса Натрус. До викладання запрошують провідних спеціалістів медичної галузі, які діляться зі здобувачами освіти власним досвідом і знаннями. Однією з найпотужніших баз кафедри є Університетська клініка НМУ.

У клініці під керівництвом спеціалістів відділення променевої діагностики та променевої терапії, що очолює лікар вищої категорії, асистент кафедри Наталія Зюзь, слухачі набувають практичних навичок, роблять перші самостійні практичні обстеження пацієнтів. Після успішного навчання протягом трьох місяців вони отримують відповідні сертифікати та право на медичну практику з УЗД.

Сьогодні вже сотні кваліфікованих спеціалістів з багатьох галузей медицини, котрих підготовили на кафедрі, успішно працюють у лікувальних закладах України.

 

За інформацією Університетської клініки