В НМУ відбувся перший етап вакцинації проти сезонного грипу

21.11.2022

За підтримки Центру громадського здоров’я МОЗ України в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця 14-18 листопада провели вакцинацію керівництва, співробітників і здобувачів освіти проти сезонного грипу. Щеплення безкоштовно робили в консультативно-діагностичній поліклініці Університетської клініки. Наразі вакцинувалися майже 200 людей. Разом із співробітниками та студентами вакцинувались ректор НМУ, професор Юрій Кучин і проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Олександр Канюра. Наступні дати планової вакцинації – з 28 по 29 листопада .

Щеплення проводиться в нещодавно оновленому кабінеті для вакцинацій консультативно-діагностичної поліклініки НМУ. Препарат відповідає рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) і рішенню Європейського Союзу стосовно складу вакцин проти грипу для Північної півкулі в цьому сезоні. Це – інактивована чотирьохвалентна спліт-вакцина для профілактики грипу Vaxigrip tetra виробництва фірми Sanofi Pasteur. Виготовляється вона з актуальних штамів вірусу грипу – склад щорічно оновлюється відповідно до рекомендацій ВООЗ.

Через постійні повітряні тривоги та відключення електроенергії вакциновановано лише половину бажаючих. Тому Адміністрація НМУ прийняла рішення продовжити кампанію з підтримки імунітету та додатково провести другий, додатковий, етап з 28 по 29 листопада. Детальний розклад буде висвітлено на офіційних джерелах Університету.

Піклуємося про здоров’я!

Пресцентр НМУ