Студенти медичного факультету №4 пройшли тренінги “Basic Life Support”

15.11.2022

Молоді медики створили команду «Будь свідомим», що має на меті поширювати теоретичні та практичні знання серед суспільства у наданні домедичної допомоги. 10 листопада в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулися три теоретично-практичні тренінги “Basic Life Support” для студентів медичного факультету №4 за підтримки цього проєкту.

Подібні тренінги спрямовані на те, щоб навчити діяти в критичних ситуаціях, що можуть трапитися з кожним: на вулиці, вдома, в громадських місцях. Що робити, наприклад, якщо незнайомець втратив свідомість. Адже так важливо знати чіткий алгоритм власних дій, аби врятувати життя. Проводив ці тренінги інструктор і студент медичного факультету №4 Максим Гавриленко.

Близько 60 студентів медичного факультету №4 відпрацьовували вміння проведення успішної серцево-легеневої реанімації; відновлення прохідності дихальних шляхів; вміння надавати постраждалому стабільне положення; накладання турнікету CAT і тампонуванню ран.

Як зазначають у студентській раді медичного факультету №4, такі тренінги за підтримки проєкту «Будь свідомим» від громадської організації «Ротарі Клуб «Київ-Столиця» будуть проводити постійно, щоб якомога більше студентів змогли долучатися і додатково відпрацьовувати важливі медичні компетенції.

 

За інформацією медичного факультету №4