СТУДЕНТКИ НМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ФАРМАЦЕВТИЧНІЙ АСАМБЛЕЇ

15.11.2022

На початку листопада студентки 3 курсу фармацевтичного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відвідали осінню Асамблею, організовану Європейською фармацевтичною студентською асоціацією. Конгрес пройшов на батьківщині Гіппократа, батька сучасної медицини, у Греції. Програма учасників складалася з двох симпозіумів, воркшопа та тренінгу на вибір. В рамках візиту учасники мали можливість відвідати фармацевтичні фабрики «APIVITA» і «DOCTOR’S LABS».

Учасниця Наталія Петрик розповіла, що в рамках участі в Асамблеї вони отримали нові знайомства зі студентами-фармацевтами інших країн. Вражена майбутній фармацевт візитом на одну з найбільших косметологічних фабрик Греції – «APIVITA», що дало змогу зрозуміти їй, в якому напрямку варто рухатися у професійному плані.

Студентка нашого Університету Лілія Михайловська наголосила, що відвідуючи важливі заходи EPSA, учасники отримали багато корисної інформації. А можливість поспілкуватися із багатьма європейськими асоціаціями та представити Україну на високому європейському рівні – почесно та відповідально.

Своєю чергою ще одна учасниця офіційної делегації від України Анастасія Соболевська зазначила, що  українські учасники мали змогу налагодити зв‘язки з багатьма європейськими студентськими асоціаціями та показати високий рівень підготовки наших студентів.

Відзначимо, що EPSA (European Pharmaceutical Students’ Association) – це об’єднання студентів-фармацевтів, що складається з 36 країн. Цьогоріч наші студентки фармацевтичного факультету гідно представили Україну на міжнародному заході.

 

За інформацією фармацевтичного факультету