Студенти кафедри нейрохірургії НМУ продовжують займатися науковою діяльністю

02.11.2022

На кафедрі нейрохірургії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця днями відбулося засідання студентського наукового гуртка (СНГ) на тему «Невідкладні стани. Набряк головного мозку. Поняття про наукове дослідження». Попри війну студенти НМУ продовжують займатися своєю науковою діяльністю.

Засідання СНГ відбулося за участю студентів 2-5 курсів, керівника гуртка, професора Володимира Медведєва та доцента кафедри Аліни Корсак, а також старости гуртка Артема Любицького і старшого лаборанта Олефіра Сергія.

 

 

Для майбутніх нейрохірургів опрацьована під час засідання тема актуальна. Оскільки у своїй професійній діяльності вони будуть працювати зі складними випадками діагностики та лікування набряку мозку. Відтак, доповідь Сергія Олефіра про набряк головного мозку включала комплексний підхід до проблеми, включаючи патофізіологічні механізми, анатомічні особливості, методи консервативного та хірургічного лікування. Також учасники гуртка розглянули клінічні випадки пацієнтів з набряком головного мозку різного ґенезу.

Доповідь пройшла у вигляді дискусії, завдяки чому студенти мали можливість вчитися клінічно мислити та перевірити свої знання. Засідання мало й практичну частину, де студенти мали змогу безпосередньо побачити реакцію живої клітини при змінах електролітного складу середовища. Своєю чергою Артем Любицький у доповіді розкрив питання планування наукової роботи, формулювання мети, завдань наукового дослідження, «нульової гіпотези» та «контрольної групи».

Учасники засідання отримали практику продуктивного спілкування один з одним та з наставниками-фахівцями.

Нагадаємо, що участь студентів НМУ в наукових гуртках – хороший початок або черговий крок на шляху до їхньої наукової діяльності. Тому в нашому Університеті приділять значну увагу розвитку та підтримці цього напрямку.

 

За інформацією СНГ кафедри нейрохірургії