50 студентів НМУ розпочали онлайн-навчання в Університеті Джонса Хопкінса

01.11.2022

В контексті міжнародної академічної мобільності між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Університетом Джонса Хопкінса (Балтимор, США) на 2022-2023 навчальний рік перші 50 студентів НМУ розпочали навчання. В рамках проєкту студенти навчатимуться онлайн, а опановані курси будуть зараховані як вибіркові компоненти освітнього процесу в НМУ.

Представники нашого Університету, декан медичного факультету №3 Оксана Виговська і доцент кафедри гігієни та екології №1 Анна Благая, провели серію зустрічей щодо погодження можливих напрямків співпраці у сфері громадського здоров’я з професором Альбертом Ву зі сторони JH BSPH.

 

 

За результатами досягнутих домовленостей адміністрацією Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health (JH BSPH) в особі Елізабет А. Стюарт було погоджено проходження 50 студентами нашого Університету 6 курсів за вибором по 8 кредитів на студента:

  • Science of Patient Safety
  • Assessing Health Status and Patient Outcomes
  • Patient Safety and Medical Errors
  • Foundations of International Health
  • Special Studies/Research: The Media and the Message: What Public Health Needs to Know About the News
  • Risk Policy, Management and Communication

Відбір студентів із сертифікатами володіння англійською мовою на рівні не нижче В2 проводився у вигляді оцінки CV та співбесіди із залученням фахівців сектору іноземних мов кафедри мовної підготовки Людмили Москаленко, Христини Сторожук і Тетяни Коломієць.

Нагадаємо, що співпрацю з школою громадського здоров’я Університету Джонса Хопкінса започатковано за спільної ініціативи ректора НМУ Юрія Кучина та адміністрації JH BSPH у червні 2022 року. Міжнародна кредитна мобільність буде проходити з жовтня 2022 року по липень 2023 року. В рамках проєкту вибіркові компоненти за один навчальний рік складають 15 кредитів. Разом із тим при проходженні більше ніж 15 кредитів за один навчальний рік – отримані кредити будуть зараховані на наступний навчальний рік, як складова індивідуальної освітньої траєкторії студента

Вітаємо перших студентів, які після проходження інструктажу (10-13 жовтня) з 26 жовтня приступили до проходження курсу «Special Studies/Research: the Media and the Message: What Public Health Needs to Know About the News». Бажаємо їм успішного опанування матеріалу.

 

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри

гігієни та екології №1  та медичного факультету № 3