Cтуденти-волонтери НМУ забезпечили інформаційну роботу благодійного фонду

01.11.2022

З початку повномасштабного вторгнення багато викладачів і студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця активно займаються волонтерством. Вони допомагають у різний спосіб: відвідують деокуповані міста і села з медичними оглядами, допомагають військовим у шпиталях,  збирають гуманітарні вантажі, організаційно допомагають благодійним фондам.

Так, від початку повномасштабного вторгнення студенти 6 курсу – Василь Матчук з 7224 групи та Неля Васильченко з групи 7218 – активно займалися волонтерством у складі команди благодійного фонду «Біонікс». Цей фонд спеціалізується на наданні гуманітарної допомоги лікарням, спілкам інвалідів, дитячим психологічно-реабілітаційним центрам, соціальним службам, ЗСУ, територіальній обороні, жителям Києва і Київської області та внутрішньопереміщеним особам, на території яких ідуть військові дії.

 

 

Василь і Неля щоденно опрацьовували звернення і запити з проханнями про допомогу та забезпечували зв’язок з постраждалими внаслідок бойових дій. Також вони інформували населення й організації про наявність у фонді необхідних речей через соціальні мережі, потім оприлюднювали поточні звіти про надану й отриману допомогу у медіаресурсах та допомагали з перекладами запитів до іноземних благодійних організацій. Днями на ім’я ректора НМУ Юрія Кучина надійшов лист-подяка за волонтерську діяльність наших студентів, які навчаються на шостому курсі медичного факультету №2.

Університет пишається небайдужими студентами, які у скрутні для Батьківщини часи проявили активну громадянську позицію і доклали максимум зусиль для прискорення нашої перемоги.

 

Пресцентр НМУ