Вчена рада НМУ погодила звіт про роботу Приймальної комісії у 2022 році

27.10.2022

27 жовтня відбулося чергове засідання Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Центральною темою стало погодження звіту про роботу Приймальної комісії НМУ по набору студентів у 2022 році. В умовах війни до нашого Університету поступила рекордна кількість абітурієнтів, на багато спеціальностей зріс конкурс, а план державного замовлення виконано у повному обсязі. Цьогоріч НМУ посів перше місце в рейтингу за кількістю поданих заяв від абітурієнтів.

У засіданні взяли участь ректор НМУ Юрій Кучин, перший проректор Олександр Науменко, проректори Олександр Канюра, Сергій Земсков, Рімма Скрипник, Олег Власенко, Володимир Титикало й інші члени Вченої ради та керівники структурних підрозділів Університету.

Звіт відповідального секретаря Приймальної комісії доцента Максима Приступюка доводить, що жагу українців до життя не зупинить навіть війна. Цього року Університет повністю виконав план держзамовлення на медичні спеціальності (879 місць). Цікаво, що набір за спеціальністю «Медицина 1 курс» цього року виріс майже у 2,5 рази у порівнянні з попереднім, а набір за спеціальністю «Стоматологія 1 курс» виріс цього року на третину. Окрім цього, НМУ імені О.О. Богомольця мав найбільший конкурс на вступ за контрактом за останні 10 років. На контракт було зараховано 1474 студенти – майже на 250 осіб більше, ніж минулого року. Також вперше в цьому році відбувся набір на нові спеціальності – «Менеджмент» та «Громадське здоров’я». Географія абітурієнтів охопила всі області України.

«Поки воїни ЗСУ б’ються за звільнення нашої країни від окупантів, НМУ імені О.О. Богомольця виконує свою місію: ми навчаємо майбутнє покоління медиків та робимо все, щоб навчальний процес не зупинявся. Попри війну працюємо, щоб створити гідні умови для навчання наших студентів. Провести вступну кампанію і дати можливість студентам вчитися у комфортних умовах у воєнні часи – це надважка праця працівників Університету і Приймальної комісії», – зазначив ректор НМУ.

Під час засідання важливою тему стало обговорення Положення про порядок присудження та позбавлення наукового ступеня доктора наук у Національному Медичному Університеті імені О.О.Богомольця. Одностайним голосуванням вчена рада також затвердила низку поточних питань.

 

Пресцентр НМУ