Звернення студентів НМУ з Ірану на підтримку України

25.10.2022

Ми, студенти факультету підготовки іноземних громадян Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, громадяни Ісламської республіки Іран висловлюємо підтримку українцям і засуджуємо допомогу іранського уряду у здійсненні терористичних дій рф проти України. Від імені іранського народу, який виступає проти війни, ми приносимо вибачення українському народові за ганебні дії уряду. Рішення влади не відображують позицію всього іранського народу.

Ракетні обстріли цивільної інфраструктури України набули нової інтенсивності. Це пов’язано з укладанням угоди між росією й іранською владою щодо поставок сотень дронів-камікадзе та балістичних ракет. Нам безмежно соромно за дії нашої держави, за те, що вона опосередковано бере участь у війні, постачаючи військові БПЛА та укладає договори про подальшу співпрацю з росією.

Такі дії викликають обурення у всього демократичного світу. Ми не хочемо, аби клеймо держави, яка підтримує війну, поширювалося на нас. Ми хочемо бути частиною цивілізованого світу, де немає війни, вбивства і тероризму! Ми підтримуємо Україну та наголошуємо, що рішення уряду щодо поставок озброєння пересічні громадяни Ірану не схвалюють.

Ми обрали для навчання Національний медичний університет імені О.О. Богомольця. Україна стала нам домом, ми любимо та цінуємо українців, їхню культуру, звичаї і не хочемо, щоб від кривавих дій страждали наші друзі, колеги, викладачі.

Дорогі українці, іранський народ з вами! Ми – проти війни в Україні та підтримки тероризму нашою державою. Ми – за мир! Слава Україні!