В НМУ ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ СТУДЕНТІВ ІЗ НАДАННЯ ПЕРШОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

12.09.2022

Щороку другої суботи вересня відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги, ініційований Міжнародним комітетом Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Цього року він припав на 10 вересня. Асистенти кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Ольга Білоус, Сергій Мартиненко та Тетяна Цимбалістова провели майстер-клас для студентів-другокурсників із надання першої медичної допомоги, приурочений до цього дня.

Викладачі пояснили студентам, що перша медична допомога – це не просто певний алгоритм термінових заходів для порятунку життя, а й зменшення страждань потерпілого від надзвичайної ситуації та попередження розвитку можливих ускладнень. Професійно таку допомогу надають медики, але не завжди швидка допомога може прибути вчасно на місце події. Тому вміння кожного надати першу необхідну допомогу постраждалим до прибуття служб порятунку може відіграти вирішальну роль у спасінні життя людини. Саме тому так важливо володіти базовими навичками надання першої медичної допомоги.

Студенти ознайомилися з основними принципами надання першої допомоги та попрактикувалися у зупинці критичної кровотечі, серцево-легеневій реанімації та використанні автоматичного дефібрилятора.

 

Пресцентр за матеріалами кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини