АСПІРАНТ НМУ ДМИТРО САЖИН ЗДОБУВ СТУПІНЬ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ

08.09.2022

8 вересня в  Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся публічний захист дисертації Дмитра Сажина «Оптимізація анестезіологічного забезпечення при реконструктивних та естетичних хірургічних втручаннях на молочних залозах» на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань «Охорона здоров’я» за спеціальністю 222 «Медицина».

Цього року дисертант закінчив заочну форму аспірантури НМУ. Науковим керівником його праці став ректор НМУ, професор кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти Юрій Кучин.

«Дмитро Сажин, – зазначив професор Кучин, – вже не перший представник міста-героя Одеси, який для продовження і поглиблення своєї наукової кар’єри обрав наш Університет, його інтелектуальні потужності. У ході роботи над дисертацією він вразив, насамперед, самостійністю у пошуках і прийняттях рішень, виваженістю і ґрунтовністю у підходах до вичерпного розкриття винятково важливої теми»

Актуальність обраної теми викликала цікавіть членів спеціалізованої вченої ради ДФ 26.003.077 – її голови, професора, завідувача кафедри онкології НМУ Романа Верещако, рецензентів – професора, завідувача кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ Сергія Дуброва та професора, завідувача кафедри пластичної та реконструктивної хірургії НМУ Василя Храпача, опонентів – професора кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів Вінницького НМУ імені М.І. Пирогова Дмитра Дмитрієва та доцента, завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії КНП Харківської обласної ради «Обласна клінічна травматологічна лікарня» Віталія Коломаченка. Опоненти були присутні на захисті в режимі онлайн. Дистанційно взяли участь у цій події і доцент кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії ІПО НМУ Катерина Бєлка, провідний пластичний хірург Геннадій Патлажан і хірург-мамолог Олександр Заволока, які, за словами Дмитра Сажина, дуже допомогли йому в роботі над дисертацією. Як і очолюваний доцентом Катериною Гололобовою відділ аспірантури та докторантури НМУ.

Доповідь здобувача ступеня доктора філософії з галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 222 «Медицина» вразила багатьох своєю динамічністю і стислістю, була ґрунтовною і глибинною. Запитання ж опонентів були пов’язані з бажанням наукової дискусії, як висловився Віталій Коломаченко.

Шляхом відкритого голосування усі 5 членів ради висловились за присудження Дмитрові Сажину ступеня доктора філософії.

 

Пресцентр