Керівництво НМУ взяло участь у презентації програми «Єднання Університетів»

18.08.2022

17 серпня в Міністерстві охорони здоров’я України відбулася презентація програми «Єднання Університетів», започаткованої британською компанією Cormack Consultancy Group. У заході взяли участь представники українських медичних вузів. Національний медичний університет імені О.О. Богомольця представляли ректор НМУ, професор Юрій Кучин і проректор з наукової роботи та інновацій, професор Сергій Земсков. Представники НМУ поділилися досвідом міжнародної співпраці.

Варто зазначити, що «Єднання Університетів» – новий освітній проєкт для медичних університетів, ініційований з метою налагодження співпраці між університетами України та Великої Британії на основі принципу Twinning. Проєкти Twinning базуються на поєднанні досвіду британських університетів з реаліями українських задля довгострокового партнерства у контексті спільної наукової діяльності, академічної мобільності для студентів і викладачів, обміну досвідом як між педагогами, так і студентським самоврядуванням.

Під час заходу представники медичних ЗВО поділилися результатами співпраці в розрізі роботи даної програми. Своєю чергою ректор та проректор з наукової роботи та інновацій поділилися міжнародним досвідом НМУ імені О.О. Богомольця. Так, наш Університет підтримує багаторічну тісну співпрацю з багатьма навчальними закладами Великої Британії, Польщі, США та Німеччини.

Окрім того, Юрій Кучин відзначив, що Університет готовий до участі в нових програмах та зацікавлений у співробітництві з іншими європейськими закладами вищої освіти, що мають потужні медичні школи.

 

Пресцентр