В НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ ПРОЙШОВ ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

20.06.2022

17 червня в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця пройшов другий цього року День відкритих дверей. Перший відбувся ще в січні. Тривала пауза пов’язана із воєнним станом. Символічно, що зустріч потенційних медиків пройшла напередодні професійного свята.

Звертаючись до потенційних вступників та їхніх батьків, голова Приймальної комісії, ректор НМУ, професор Юрій Кучин зауважив, що у суспільстві, особливо у зв’язку з війною, помітно зросла увага до професії медика, з’явилося більше усвідомлення її ваги та значення. Ректор НМУ наголосив на новаціях останніх літ, зокрема появі у структурі НМУ Університетської клініки. Також він зазначив, що, вступивши до нашого Університету, молоді українці та громадяни багатьох країн світу стають не просто студентами, а здобувачами вищої освіти, адже освіту в НМУ треба здобувати саме нелегкою повсякденною працею. Принагідно, він привітав присутніх із Днем медичного працівника.

Своєю чергою заступник голови Приймальної комісії, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко представив учасників заходу — проректорів і деканів факультетів, відповідального секретаря Приймальної комісії, доцента Максима Приступюка та його заступників, голову профкому співробітників, професора Лілію Яременко. Перший проректор розповів гостям про багату історію Університету, відзначив, що торік НМУ відзначив своє 180-річчя, а днями здійснив 178-й випуск лікарів і провізорів.

Програма Дня відкритих дверей передбачала презентації факультетів, виступ-ознайомлення Максима Приступюка з особливостями умов цьогорічної вступної кампанії, а також відповіді членів Приймальної комісії на численні запитання.

 

Пресцентр