ЗНАЧЕННЯ БІОСТАТИСТИКИ ДЛЯ МЕДИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ – ВЕБІНАР ШКОЛИ-СЕМІНАРУ «ПРОБЛЕМИ ФІЗИКИ ЖИВОГО ТА БІОЕТИКИ»

22.12.2020

Відбулося чергове онлайн-засідання школи-семінару з проблем фізики живого та біоетики на тему  «Значення біостатистики для медичних досліджень (основні поняття)». У ньому взяли участь деякі студенти-медики  першого курсу НМУ імені О.О. Богомольця спільно з молодими науковцями державних закладів НАМН України.

Основним лектором був доцент кафедри менеджменту охорони здоров’я та кафедри медичної і біологічної фізики НМУ імені О. О. Богомольця  Віталій Гур’янов.  Модератором і другим лектором – доцент кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики Анатолій  Єгоренков.  Як організаторів було залучено представників Ради молодих вчених НАМН України.

Учасникам вебінару було також запропоновано прослухати інформацію  (у вигляді відео-запису) від професора  Тетяни Мішаткіної (м. Мінськ, Республіка Білорусь) стосовно важливого при проведенні медичного дослідження поняття «інформованої згоди». Такий склад учасників дав змогу студентам  НМУ імені О. О. Богомольця, присутнім на вебінарі,  відчути  важливі  методологічні аспекти медичної науки, яка ґрунтується на принципах доказової медицини, біоетики та методах статистичного аналізу.

Комплексний підхід дав змогу організаторам заходу показати студентам-медикам та молодим науковцям  взаємодію наукової  та гуманітарної  граней під час планування та проведення біомедичного дослідження. Під час вебінару було проведено анкетування для виявлення проблемних тем та питань стосовно  використання біостатистики  у медичному дослідженні. Учасники висловили подяку організаторам та лекторові за проведення вебінару та його зміст.

https://youtu.be/YdCJ6Zrj6wc

 

Прес-центр за матеріалами семінару «Проблеми фізики живого та біоетики»