ЗАВЕРШИВСЯ ТРЕНІНГ З ВАКЦИНАЦІЇ СЕРЕД ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ НМУ

21.09.2021

Відповідно до наказу ректора НМУ № 626 «Про проведення тренінгу із вакцинації серед здобувачів освіти у вересні 2021 року» протягом шести  днів (13-14,16-17 та 20-21 вересня 2021 року) проводилися тренінги з підготовки студентів для роботи у мобільних бригадах та стаціонарних пунктах щеплення з вакцинації COVID-19.

На лекціях побували студенти від першого до шостого курсів. Вони ознайомилися із загальними принципами та стандартами вакцинації, отримали інформацію про типи вакцин та вимоги до їхнього зберігання і транспортування, основні питання фармаконагляду та безпеки. Організував проведення тренінгів з вакцинації проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.А.Канюра разом із Відділом з лікувально-консультативної роботи, очолюваним доцентом кафедри оториноларингології В.Л.Дідковським.

Цикл лекцій підготували тренери, які пройшли спеціальну підготовку із впровадження вакцинації з метою розширення спроможності кадрових ресурсів охорони здоров’я, за підтримки Центру громадського здоров’я МОЗ України та ВООЗ. Перед учасниками тренінгу виступали лектори, викладачі нашого Університету, зокрема: асистенти А.А.Бакуліна, Т.В.Іовіца, Е.В.Сидоренко, О.О.Аліфер, Л.О.Матяш. Здобувачі освіти, які пройшли повний курс підготовки, отримають відповідні сертифікати.

 

Газета «Медичні кадри»