ЗАСІДАННЯ РЕКТОРАТУ

20.02.2015

20 лютого   2015 року в адміністративному корпусі Університету відбулося чергове засідання ректорату, на якому головувала  ректор Амосова К.М.

Першим з доповіддю «Стан та перспективи розвитку факультету підвищення кваліфікації викладачів НМУ імені О.О. Богомольця в контексті входження України в єдиний європейський освітній простір» виступив декан ФПК, професор Марушко Ю.В.
Він проінформував присутніх про роботу факультету підвищення кваліфікації Університету.
Ухвалили:
1. Діяльність деканату та факультету підвищення кваліфікації викладачів НМУ імені О.О. Богомольця по забезпеченню організації навчального процесу, його методичного супроводу, впровадженню інноваційних технологій навчання на навчальних циклах для викладачів ВМНЗ України І-ІV рівнів акредитації у 2014 році схвалити та рекомендувати представити доповідь про стан та перспективи розвитку ФПК на Вченій Раді університету.

2. Підготовити та надати навчальні матеріали для слухачів ФПК для розміщення на  сайті кафедри педагогіки та психології вищої медичної освіти: навчально-методичні матеріали для проведення циклів підвищення кваліфікації, тематичних удосконалень, у т.ч. з урахуванням дистанційної форми навчання (термін до 01.10. 2015р., відповідальні – декан ФПК, керівник відділу комп’ютерних технологій навчання та дистанційної освіти, завідувач кафедри педагогіки та психології вищої медичної освіти, завідувачі профільних кафедр).

3. Удосконалити змістовну складову щодо подальшого впровадження інноваційних технологій навчання на циклах підвищення кваліфікації на ФПК в 2016-2020 навчальних роках (термін до 01.10. 2015р., відповідальні – декан ФПК, завідувач кафедри педагогіки та психології вищої медичної освіти).

4. Розробити навчальні програми циклів підвищення кваліфікації з очного і заочного  дистанційного навчання з педагогіки та терапії, педагогіки та педіатрії (термін до 01.11. 2015р., відповідальні – декан ФПК, завідувач кафедри інноваційних технологій навчання, завідувачі профільних кафедр).

5. Провести реструктуризацію навчально-виробничого плану (циклів підвищення кваліфікації, тематичних удосконалень, стажувань) відповідно до перспектив розвитку ФПК, утворення нової кафедри педагогіки та психології вищої медичної освіти, впровадження нових циклів ФПК (термін до 25.04. 2015р., відповідальні – декан ФПК, завідувачі профільних кафедр).
6. Розширити перелік та розробити та затвердити програму додаткового стажування з навчальних предметів для слухачів ВМНЗ України І-ІІ р.а. під час підвищення викладачами кваліфікації з педагогіки, інноваційних технологій навчання та з основної спеціальності на ФПК (термін – протягом року, відповідальні – декан ФПК, завідувачі профільних кафедр).
7. Посилити контроль за відвідуванням занять курсантами та забезпечити проведення анкетування курсантів в кінці циклу(термін – протягом року, відповідальні – декан ФПК).
8. Контроль за виконанням рішення ректорату покласти на першого проректора з науково-педагогічної роботи професора Цехмістера Я.В.

Наступним на порядку денному було питання «Про результати осінньо-зимового семестру 2014-2015н.р» (доповідач – начальник навчально-методичного відділу, доцент Стеченко О.В. ). В своїй доповіді Стеченко О.В. поінформувала присутніх з кількістю відрахованих студентів та студентів, які були відправлені на повторний курс навчання. Крім того, доцент ознайомила із наказом № 93 від 13.02.2015р. «Про зміни графіка навчального процесу в НМУ у весняно-літньому семестрі 2014/2015 н.р.

Наступним на порядку денному було питання «Про результати попереднього розподілу випускників 2015р.» Проректор з науково-педагогічної роботи, професор Степаненко В.І. ознайомив присутніх з регламентом роботи Комісії з працевлаштування випускників.

Членами ректорату одноголосно було прийнято рішення винести на Вчену раду Університету питання щодо реорганізації  кафедри загальної та медичної психології. Інформацію щодо реорганізації було надано першим проректором з науково-педагогічної роботи,  професором Цехмістером Я.В.
Останнім питанням було заслухано  «Про створення кафедр для післядипломної освіти у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця», яке  доповів декан  з інтернатури і підвищення кваліфікації лікарів, доцент Кучин Ю.Л.