Студентки НМУ з початку війни допомагають у військових шпиталях

22.12.2022

З самого початку повномасштабного вторгнення шестикурсниці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з медичного факультету №1 виконували функції помічника лікаря у Військово-медичному клінічному лікувально-реабілітаційному центрі міста Ірпінь і Військовому медичному госпіталі №59.

Небайдужість, патріотизм і активна громадянська позиція притаманні багатьом здобувачам освіти в нашому Університеті. Щотижня ми дізнаємося нові героїчні історії життя вихованців НМУ під час війни.

Ольга Черевко та Дарина Конюшенко – студентки 6-го курсу, які навчалися на медичному факультеті №1, з перших днів російської навали активно допомагають військовим лікарям у їх благородній справі. На ім’я ректора НМУ надійшли листи подяки від начальника хірургічного відділення ВМГ №59, що базується в Донецькій області. Вже двічі дівчата по місяцю виконували функції помічника лікаря-хірурга.

«Коли почалася війна, ми зрозуміли, що не хочемо бути осторонь. Доля звела нас із Військово-медичним клінічним лікувально-реабілітаційним центром у Ірпені. Там і відбулися наші перші кроки в хірургії. Коли випала нагода поїхати в Донецьку область у військовий мобільний госпіталь, ми зрозуміли, що готові допомагати без вагань. Щоденні поступлення поранених, перев’язки, близько сотні оперативних втручань, видалення металевих уламків з важкодоступних місць за допомогою магнітів і під контролем УЗД і рентген-апарату, ушиття нестандартних дефектів вогнепальних ран. Історії хлопців доводили до сліз, та ми намагалися їх морально підтримати, щоб на їхньому обличчі була посмішка, а поранення заживали швидше. Вдячні за безцінний досвід нашому наставнику Володимиру Безверхньому, всьому колективу 59 ВМГ та Ірпінському ВМКЦ», – розповідають Ольга та Дарина.

Адміністрація НМУ та деканат медичного факультету №1 висловлюють подяку та пишаються нашими студентами!

 

За інформацією медичного факультету №1