Стартували комплексні атестаційні іспити випускників фармацевтичного факультету

09.01.2023

На фармацевтичному факультеті 9 січня розпочався комплексний атестаційний іспит здобувачів вищої освіти за спеціальністю 226 «Фармація, промислова фармація» заочної форми навчання. Близько 300 студентів протягом двох тижнів демонструватимуть знання із п’яти основних фахових дисциплін: технології ліків, фармацевтичної хімії, організації та економіки фармації, фармакогнозії, клінічної фармації та фармацевтичної опіки.

У перший день атестації здобувачів вищої фармацевтичної освіти взяв участь у роботі екзаменаційної комісії проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор Олег Власенко. Олег Миколайович відвідав усі екзаменаційні лабораторії та взяв участь у перевірці знань майбутніх магістрів фармації. Він висловив задоволення організацією проведення іспитів і рівнем знань випускників факультету. Упродовж екзаменаційного дня успішно склали екзамени більше 40 студентів, які продемонстрували достатній рівень теоретичної і практичної підготовки.

До цієї відповідальної події на факультеті, який очолює декан, професор Тетяна Рева, заздалегідь ретельно готувалися: виділено п’ять екзаменаційних кімнат, що оснащені необхідним обладнанням і реактивами для виконання практичних завдань. Це – хімічні реактиви, активні фармацевтичні інгредієнти та допоміжні речовини, обладнання для приготування лікарських форм екстемпорального виготовлення, розрахункові та ситуаційні завдання, вирішення яких необхідне для здійснення професійної та управлінської діяльності.

Членами атестаційної екзаменаційної комісії є досвідчені викладачі п’яти випускаючих кафедр факультету на чолі з головою атестаційної екзаменаційної комісії, завідувачем кафедри аптечної та промислової технології ліків, професором Жанною Половою. Жанна Миколаївна зазначила, що метою даного іспиту є комплексна перевірка теоретичних знань і практичних навичок фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 226 «Фармація, промислова фармація», що стосується й фармацевтичної розробки лікарських засобів. Випускники-магістри можуть працювати у даній сфері та займатись комплексним дослідженням компонентного складу лікарських засобів, вибору лікарської форми, оптимізації технологічного процесу, упаковки, а також обґрунтування показників якості й відпрацювання специфікації лікарських препаратів. Адже саме фармацевтична розробка цілеспрямовано визначає найбільш важливі стадії, що контролюються під час виробництва, і формує якість лікарських засобів.

 

За інформацією деканату фармацевтичного факультету