ОБГОВОРЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ "РОЗВИТОК СИСТЕМИ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я В УКРАЇНІ"

26.04.2016

Представники Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь в роботі круглого столу «Розвиток системи громадського здоров’я в Україні». 

Засідання проходило в Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я та було присвячене обговоренню напрямів, механізмів, строків розвитку служби громадського здоров’я, діяльність якої сприятиме зміцненню пріоритетності профілактичного напрямку у сфері охорони здоров’я, зниження показників захворюваності, інвалідності та смертності населення, збільшення тривалості життя.

В обговоренні Концепції розвитку системи громадського здоров’я в Україні взяли участь: голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, заступники голови – Ірина Сисоєнко, член Комітету Олексій Кириченко; лікар, громадський діяч Олег Мусій; заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Перегінець; члени міжнародної міжвідомчої робочої групи МОЗ України з розробки проекту Концепції розвитку системи громадського здоров’я, а також представники НАМН України, Держпродспоживслужби України, Державної санітарно-епідеміологічної служба України, ВМНЗ та закладів післядипломної медичної освіти України, практичної охорони здоров’я, громадських організацій. 

Національний медичний університет на обговоренні представили завідувач кафедри гігієни  праці і  професійних хвороб, член-кореспондент  НАМН України професор Олександр Яворовський; завідувач кафедри організації охорони здоров'я та соціальної медицини професор Тетяна Грузєва; завідувач кафедри загальної практики (сімейної медицини) професор Ольга Барна; декан медичного факультету №4, професор Ігор Пельо, доцент кафедри гігієни праці і професійних хвороб Максим Володій. 

Україна взяла на себе зобов'язання розвивати співробітництво в галузі охорони здоров'я з метою підвищення рівня його безпеки та захисту здоров'я людини як передумови сталого розвитку та економічного зростання, у тому числі керуючись підходом "охорона здоров'я у всіх політиках держави".

Різнобічне обговорення напрацьованого представниками міжнародної міжвідомчої робочої групи МОЗ України проекту сприятиме удосконаленню його структури та змістового наповнення, що стане запорукою успішності його майбутньої реалізації. 

 

Прес-центр

 

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця