ІІІ Всеукраїнський конгрес з міжнародною участю «Особистість у сучасному світі»

24.11.2014
20-22 листопада 2014 року відбулася визначна подія в психологічному житті України – ІІІ Всеукраїнський конгрес з міжнародною участю «Особистість у сучасному світі».
Цього року конгрес проводився протягом трьох днів та включив в себе багато різноманітних заходів: відкриття та пленарне засідання, секційні засідання, круглий стіл та майстер-класи. Також на пленарному засіданні відбувалася відеозйомка, завдяки якій, доповіді про новітні підходи в психологічній науці змогли послухати і побачити велика кількість зацікавлених в усьому світі.
Науково-практична значущість конгресу була підтверджена великою цікавістю до заходу спеціалістів з України та усього світу, склад учасників, був надзвичайно широким, як географічно, так і науково. Зокрема у конференції взяли участь понад  20 академіків та член-кореспондентів НАПН України, понад 100 доктори наук, понад 150 кандидатів наук.
Конгрес відбувся завдяки зусиллям та ідейному натхненню академіка НАПН України, директора Інституту психології імені Г.С.Костюка, декана медико-психологічного факультету Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, доктора психологічних наук, професора Максименка Сергія Дмитровича.
У відкритті та пленарному засіданні взяли участь Президент Національної академії педагогічних наук, доктор філософських наук, професор Кремінь Василь Григорович; Директор науково-дослідного інституту Державної прикордонної служби України, генерал-майор Поліщук Михайло Миколайович; начальник головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України, генерал-майор Чубенко Іван Миколайович; ректор Національної академії внутрішніх справ України, генерал-лейтенант, доктор юридичних наук, професор Чернєй Володимир Васильович; професор психології в Університеті Сейнт-Джон Фішер коледж, м.Рочестер, штат Нью-Йорк, США, іноземний член НАПН України Трач Роман Станіславович; доктор психології; доцент кафедри суспільної охорони здоров’я Католицького Університету імені Іоана-Павла ІІ в Любліні, Польща та багато інших. Загалом в пленарному засіданні взяли участь 18 доповідачів.
 
Голова організаційного комітету конгресу, академік НАПН України, директор Інституту психології імені Г.С.Костюка, професор Максименко Сергій Дмитрович під час пленарного засідання зробив доповідь на тему «Теорія психології протопотреби життєвої енергії», з якої учасники дізналися про нужду, як енергетично ємкий інформаційний потік, котрий специфічно з'єднує біологічні і соціальні детермінанти (складники) і виступає у вигляді довічної рушійної сили саморозвитку людської істоти – особистості.
З текстом доповіді можна ознайомитись за посиланням http://www.slideshare.net/BogdanBozhuk/ss-42065867
В рамках Конгресу відбулося 7 секційних засідань присвяченим різноманітним напрямкам психологічної науки: Теорія і методологія психології: погляд у майбутнє; Проектування і прогнозування розвитку особистості; Психологія у сучасному освітньому просторі; Професійне становлення особистості; Психологія творчості та обдарованості; Особистісні трансформації та їх віддзеркалення у прикладних психологічних дослідженнях; Медико-психологічні та психотерапевтичні аспекти психологічної допомоги. Загалом на секційних засіданнях виступили понад 400 доповідачів.
Практична частина конгресу була представлена 6 майстер-класами, на яких учасники мали змогу вдосконалити власні практичні навички в сфері роботи в психотравмуючих ситуаціях та інших важливих напрямах. Питання здоров’я особистості були обговорені на круглому столі «Екопсихологічна парадигма здоров’я особистості».
Учасники конгресу зійшлися в думці, що конгрес є надзвичайно корисним і актуальним з огляду на проблеми, що стоять перед країною та психологічною галуззю. За підсумками конгресу була сформована резолюція, яка після уточнення буде оприлюднена та розіслана по державним інстанціям.

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця