16.11.2013
Суботня зустріч студентських наукових гуртків:
єдність професійного та етико-морального
Вже гарною традицією стало проведення спільних засідань студентських наукових гуртків кафедр внутрішніх хвороб стоматологічного факультету (завідувач кафедри проф. О.Б. Яременко) та хірургічної стоматології і щелепно-лицевої хірургії (завідувач кафедри член-кор. НАМН України, проф. В.О. Маланчук). 16 листопада на їх спільне засідання завітала доцент Г.Т. Денисенко, лікар з багаторічним стажем, що більше 40 років працювала в НМУ імені О.О. Богомольця на кафедрі внутрішніх хвороб стоматологічного факультету. Протягом останніх 20 років Галина Терентіївна – експерт Національної комісії радіаційного захисту України, з 1988 року – голова медичної комісії УЕА «Зелений Світ».
На зустрічі зі студентами Галина Терентіївна, якій у липні виповнилося 82 роки, жваво згадувала цікаві моменти з життя студентського наукового гуртка, а також розповідала про колишніх її вихованців, своїх учнів – нинішніх викладачів кафедр стоматологічного факультету нашого університету. Суботнього ранку вона охоче ділилася зі студентами своїм досвідом та спогадами про наукову роботу, досягнення студентів наукових гуртків у минулому, давала настанови для успішного навчання та творчого наукового пошуку.
Також доцент Г.Т. Денисенко презентувала книгу «Чуєш, брате мій!» про свого брата – видатного українського режисера і кіносценариста, учня О.Довженка, політичного в’язня, людину трагічної долі та високих творчих злетів – Володимира Денисенка. Для студентів – це гарний приклад людини, яка не вміла здаватися, багато працювала та всупереч обставинам йшла до своєї мрії.
Проходило засідання в дружній атмосфері, було обговорено багато робочих питань з життя й роботи студентських наукових гуртків, планування наступних спільних зустрічей та нових наукових робіт.