26.10.2013
ФУТБОЛЬНІ ПЕРЕМОГИ
 
 
Нещодавно розпочався черговий турнір з футболу «Студентська ліга “Динамо”». У порівнянні з минулим роком зросла кількість учасників: з 16 до 20 команд, та змінився формат змагань. Шляхом жеребкування було визначено 4 групи по 5 команд у кожній. Разом з нами в одну групу потрапили найсильніші з заявлених збірних: команди Національного транспортного університету (НТУ), Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ), Національного університету державної податкової служби України (НУДПСУ) та менш титулована команда Академії адвокатури України (ААУ).
26 жовтня відбувся І тур змагань на динамівській базі “Нивки”. Зустрілися команди НМУ імені О.О. Богомольця та НТУ. Наші гравці були налаштовані виключно на перемогу і вже з перших хвилин розпочали досить впевнено володіти ініціативою. Не зважаючи на напругу гри, вправність та вміння реалізовувати свої можливості дало змогу нашим футболістам довести гру до перемоги з рахунком 3:1. В цій грі блискучим хет-триком підтвердив своє почесне звання кращого гравця минулорічного турніру Цапук Павло (стоматологічний факультет).
Зустріч ІІ туру зі збірною ААУ відбулася в Конча-Заспі, на тренувальній базі “Динамо”. За рівнем підготовки й майстерністю наші хлопці були на голову вищими від суперників, тому розгромили майбутніх правників з рахунком 8:1.
Оскільки в останню мить команда КНТЕУ знялась зі змагань, ІІІ тур першого кола, який відбувся 9 листопада, ознаменувався поєдинком з одним із фаворитів змагань – збірною НУДПСУ. Напругу та емоційне навантаження наших хлопців ще задовго до початку зустрічі посилювала напрочуд  впевнена поведінка противника. Але тренер нашої команди зумів знайти правильні слова і налаштувати хлопців на гру, акцентувавши увагу на головних козирях гравців НМУ: швидкій контратакуючій грі, різких агресивних випадах, які повинні були стати несподіванкою для висококласного опонента. Передчасно впевнені у перемозі майбутні податківці почувалися “господарями поля” і з самого початку взяли гру під контроль. Відчувалося, що це дійсно дуже сильна команда. Проте збірна Університету швидко розвіяла самовпевненість суперника: активно створювались гольові моменти і, хоча перший тайм закінчився з рахунком 0:0, всім вже було зрозуміло, що команда НУДПСУ зустріла гідного опонента. Всі крапки над “і” розставило блискуче взяття воріт нашим кращим форвардом – Цапук Павло показав вищий клас і з ювелірною точністю ввігнав м’яч у верхній кут воріт. Напруга зростала, небезпека сконцентрувалася біля наших воріт – суперник був шокований та розлючений водночас. Самовідданий захист воріт і водночас реалізація динамічних контратак дали змогу майбутнім медикам відзначитись ще раз: дочекавшись нагоди наша збірна створила гольову ситуацію та різким випадом забила другий м’яч. Цього разу порадував наших вболівальників Хомяков Дмитро (медичний факультет №2). Час до фінального свистка минав у спробах суперника зберегти обличчя команди. Поєдинок закінчився з переможним для нас рахунком 2:1. Задоволенню футболістів, тренера та когорти вболівальників не було меж! Віддавши всі сили у нелегкій боротьбі, збірна підтвердила статус невипадкового лауреата минулорічних змагань: за результатами першого кола зустрічей команда НМУ посіла 1 місце у турнірній таблиці. Звичайно, друге коло буде дуже складним, адже команди НТУ та НУДПСУ теж націлені на вихід з групи і налаштовані лише перемагати у подальших зустрічах. Але ми віримо в майстерність рідної команди та щиро бажаємо їй стати призером чемпіонату з футболу «Студентська ліга “Динамо”»!