01.06.2013
1 червня – Міжнародний день дітей – найтепліше свято, яке тільки може бути. Початок літа, як початок життя, ідеально підходить для того, щоб знову і знову проявити любов до дітей. Історія цього свята почалася ще в 1925 році. Тоді учасники Всесвітньої конференції з питань добробуту дітей, що проходила в Женеві, вирішили заснувати свято, яке допоможе заявити на весь світ про проблеми та потреби найменших мешканців нашої планети. Передбачається, що дата для свята була обрана завдяки китайським дітям-сиротам, які стали окрасою Фестивалю човнів-драконів, що проходив саме 1 червня. У цей день якраз була організована Женевська конференція, яка не залишила без уваги цю світлу подію. «Кращий спосіб зробити дитину хорошою – це зробити її щасливою», – Оскар Уайльд.
1 червня з нагоди святкування Міжнародного дня захисту дітей у м. Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського о 15:00 відбувся фінал спортивного турніру «Українська футбольна родина» серед дітей-сиріт, організований Міжнародним благодійним фондом «Майбутнє дитини» за підтримки ФК «Динамо Київ», Федерації футболу України, КМДА та Студентського парламенту НМУ імені О.О. Богомольця.
Турнір пройшов заради популяризації всиновлення в Україні: допомогти дітям-сиротам знайти нові родини, звернути увагу громадськості на проблеми та життєві перспективи дітей-сиріт, спричинені відсутністю належних умов розвитку, пропагувати серед молоді здоровий спосіб життя.
Спортивний захід зібрав цікавих людей: відомих футболістів, політиків, громадських діячів та зірок шоу-бізнесу. У Фінальній частині гімн України прозвучав у виконанні Юрія Годо. Супроводжували фінал групи підтримки та музичні дитячі ансамблі. Турнір мав всеукраїнський масштаб – у ньому взяли участь учасники з 6 областей України. Це не лише привернуло увагу громадськості, й й сприяло  інтеграції у світовий суспільно-культурний простір.
Турнір «Українська футбольна родина» став для маленьких чемпіонів часом перших спортивних звершень, дорогою до перемоги!
Кожен волонтер медико-соціальної групи «Надія» Національного медичного університету імені О.О. Богомольця вніс свою лепту у розвиток національних програм, які спрямовані на влаштування сиріт у сім’ї, звернувши увагу громадськості на проблеми та перспективи дітей-сиріт, адже діти – майбутнє України!