15.05.2013
АКЦІЯ «10 ХВИЛИН ДЛЯ ЖИТТЯ»
15 травня 2013 року у рамках Третьої науково-практичної конференції «Інтервенційні та медикаментозні підходи до ведення хворих з порушеннями ритму серця» пройшла акція «10 хвилин для життя», до якої за ініціативи ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, академіка НАМН України В.Ф. Москаленка та проректора з лікувальної та науково-педагогічної роботи, професора О.М. Науменка долучилися і співробітники кафедри анестезіології та інтенсивної терапії  НМУ (завідувач кафедри – професор Ф.С. Глумчер).
Акція була покликана ознайомити людей із правилами надання першої медичної допомоги в ситуації, коли у вас є лише 10 хвилин для допомоги, адже саме це – критичний час для людини, у якої раптово зупинилося серце. До групи ризику можуть належати як особи старшого віку, так і молодь, яка не має особливих проблем зі здоров’ям, а також спортсмени.
Акцію підтримала колонна велосипедистів, які проїхалися центром міста із гаслами та закликами долучитися до тренінгу. Усі бажаючі мали змогу пройти майстер-клас із надання першої медичної допомоги.