10.05.2013
ПОДОРОЖ ДО ЗАКАРПАТТЯ
Благодатний та багатий край зустрів співробітників IV-го медичного факультету НМУ імені О.О. Богомольця 9-10 травня 2013 року. Чудова подорож до Закарпаття, яка була організована профспілковим комітетом університету, залишила незабутній слід у пам’яті кожного.
 У перший день подорожі ми відвідали одну з перлин Закарпаття – знамениту «Долину нарцисів», саме у той період, коли ці прекрасні квіти вже зацвіли. Долина була вкрита суцільним білим килимом квітучих нарцисів. Також ми відвідали ферму оленів, де мешкає 230 тварин, у нас була можливість погодувати їх.
Замок графів Шенборнів, один із найяскравіших серед збережених замків Закарпаття – ще одна наша зупинка подорожі. Замок оточує велика територія, на якій ще в середині XIX ст. був розбитий прекрасний сад-дендрарій з озером. У саду зібрані декоративні дерева з багатьох країн світу. Також тут знаходиться Джерело молодості і краси з цілющою водою. У місті Мукачеві ми відвідали середньовічну фортецю – замок «Паланок», який гордовито височіє на вершині згаслого вулкана.
Другий день нашої подорожі було присвячено Ужгороду. З настанням весни, «столиця» Закарпаття стала схожа на красивий сад. У місті розквітають сотні дерев сакури, магнолії та липові алеї. Під час екскурсії ми прогулялися історичною частиною міста, відвідали Ужгородський замок, розташований на вершині Замкової гори над містом, – один із найдавніших в Україні над річкою Уж, якому вже більш ніж тисячу років. Також ми відвідали Закарпатський музей народної архітектури та побуту – перший музей під відкритим небом.