19.04.2013
Актуальні проблеми сучасної медичної психології
      
На цьогорічній VII Науково-практичній конференції студентів та молодих вчених з міжнародною участю «Актуальні проблеми сучасної медичної психології», яка відбулася 18-19 квітня 2013 року в Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця, піднімалися питання соціально-психологічних особливостей виникнення і поширення захворювань, які на сьогоднішній день, за словами Міністра охорони здоров’я України Р.В. Богатирьової, є викликом для людства і становилять глобальну проблему.
Завдання прийняти такі виклики і їх подолати ставили перед собою учасники конференції, на якій були студенти та молоді вчені з України, Росії, Білорусі та Молдови. Натхнення їм надали доповіді відомих вчених в галузі медичної психології на чолі з деканом медико-психологічного факультету , академіком НАПН України – С.Д. Максименком на пленарному засіданні.
Особливо хочеться відзначити роботу секційних засідань, на яких студенти та молоді вчені мали змогу обмінятися своїми досягненнями в наукових дослідженнях, побачити перспективи своєї подальшої роботи, враховуючи не лише український, але й світовий досвід. Другий день роботи конференції був присвячений роботі майстер-класів відомих психологів-психотерапевтів-практиків, адже саме такий вид роботи формує професіоналізм.