18.04.2013
ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі стоматології
Для участі в олімпіаді 17-18 квітня 2013 року прибули представники стоматологічних факультетів з 14 провідних вищих навчальних медичних закладів України. Як правило, це були найкращі студенти, які перемогли на І етапі олімпіади проведеному у цих навчальних закладах. Враховуючи специфіку викладання стоматології учасники були представлені студентами IV курсу – по три студенти та V курсу – також три студенти. У разі наявності повного комплекту – 6 учасників – дана команда могла претендувати на участь у командній першості в олімпіаді. В цілому в олімпіаді взяли участь 71 учасник з 13 вищих навчальних закладів України.
Відкриття олімпіади відбулося 17 квітня 2013 року о 10.00 в лекційній аудиторії стоматологічного корпусу НМУ. Вступне слово декана стоматологічного факультету, професора В.П.Неспрядька, завідувача кафедрою терапевтичної стоматології, професора А.В.Борисенка.
Олімпіада була проведена в 2 тури: І тур – теоретичний; ІІ тур – практично-теоретичний. І тур був проведений у шифрованій формі (кожен учасник самостійно обирав свій шифр).
Перший тур передбачав оцінку теоретичних знань студентів. Він відбувся у лекційній аудиторії стоматологічного корпусу НМУ з 10.30 до 14.00. Учасники вирішували тестові завдання з усіх розділів стоматології – всього 200 тестів у форматі «Крок-2». Вони були розроблені у кількох варіантах, кожний учасник отримав одинакові, рівноцінні тести. Максимальна кількість балів, яку міг набрати учасник становила 200 балів. На основі написання тестових завдань були визначені 10 найкращих учасників для другого туру олімпіади, як студентів V курсу, так і студентів ІV курсу .в цілому до фіналу вийшло 5 студентів п’ятого та 5 студентів четвертого курсу з семи вищих навчальних закладів України.
Другий тур олімпіади був проведений 18 квітня 2013 року в лекційній аудиторії стоматологічного корпусу. 10 найкращих (за результатами І туру) учасників відповідали на запитання теоретично-практичного характеру (питання, ситуаційні задачі, фото хворих, інструменти, матеріали, муляжі тощо) з різних розділів стоматології. Кожний учасник відповідав на однакову кількість питань з кожного розділу стоматології, які обирав самостійно шляхом жеребкування (витягування білетів із запитаннями). В цілому було 10 запитань, які оцінювало компетентне журі з представників НМУ, Івано-Франківського національного медичного університету, Української медичної стоматологічної академії, Харківського державного медичного університету, Київського медичного університету Української асоціації народної медицини. В цілому учасник міг отримати 200 балів. За результатами оцінювання журі відповідей учасників на запитання були визначені переможці олімпіади.
Переможцями в командній першості (3 студенти V курсу і 3 студенти ІV курсу) стали команди наступних навчальних закладів:
1.     Національний медичний університет імені О.О.Богомольця
2.     Дніпропетровська державна медична академія
3.     Івано-Франківський національний медичний університет.
В особистому заліку переможцями стали наступні студенти:
І місцеЗаславський Олександр Михайлович (Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, студент V курсу);
ІІ місцеМанталуца Олександр Миколайович (Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, студент ІV курсу);
Солтис Ольга Михайлівна (Дніпропетровська державна медична академія, студентка IV курсу)
ГолоядРоксоланаРусланівна (Івано-Франківський національний медичний університет, студентка ІV курсу)
ІІІ місцеЄрмоленко Марина Олександрівна (Дніпропетровська державна медична академія, студентка V курсу)
Куров Артем Миколайович (Харківський Національний медичний університет, студент V курсу);
Ріммер Ганна Олександрівна (Дніпропетровська державна медична академія, студентка V курсу).