10.04.2013
9 квітня 2013 року відбулася зустріч Першого заступника Міністра освіти і науки Євгена Суліми зі студентськими лідерами м. Києва, організатором якої виступила Асоціація керівників органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів м. Києва.
Національний медичний університет імені О.О. Богомольця представили голова Студентського парламенту Університету, студентка 6 курсу Юлія Паскевич та голова студентської ради медичного факультету №3, студент 6 курсу Сергій Петрик.
Під час зустрічі обговорено питання, які найбільше турбують як студентську молодь, так і Міністерство освіти і науки.
Перш за все, це питання налагодження ефективної діяльності Студентської ради Києва, як координаційного центру органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів м. Києва. Євген Суліма наголосив на важливості конструктивного функціонування Ради, що є важливим інструментом у налагодженні діалогу між органами київської міської влади та Ради ректорів Київського регіону зі студентською молоддю. «Адже відсутність такого прямого діалогу породжує цілу низку непорозумінь та проблем» – підкреслив Перший заступник Міністра.
Окрім того, Євген Суліма поінформував про заходи, які здійснюються сьогодні Міністерством у сфері вищої освіти, зокрема, щодо реформування системи національної вищої освіти та наближення її до стандартів європейських країн, а також поділився власним баченням щодо новел, запропонованих у законопроектах про вищу освіту, які наразі внесені до Парламенту.
Перший заступник Міністра також озвучив низку актуальних питань, до вирішення яких, крім Міністерства, мають активно долучитися і органи студентського самоврядування та їхні лідери, зокрема, це проблеми, пов’язані зі студентськими гуртожитками, медичним обслуговуванням студентів, молодіжним кредитуванням тощо. Наприкінці свого виступу Євген Суліма відповів на запитання студентів.
Головне, на думку Першого заступника Міністра, щоб лідери органів студентського самоврядування проявляли активність і самі зверталися до керівників університетів та установ з пропозиціями щодо розв’язання актуальних студентських питань.