29.03.2013
УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ У ГАЛУЗІ «ФАРМАЦЕВТИЧНІ НАУКИ»
 
27-28 березня 2013 року в стінах Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук за напрямком «Фармацевтичні науки».
На цьому конкурсі наш Університет був гідно представлений роботою студентки 4 курсу, фарм. факультету Ірини Костюк «Туберкульоз як соціально небезпечна хвороба: роль фармацевтичних працівників у подоланні та профілактиці». Вона є членом Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя і протягом тривалого часу займається у гуртку кафедри організації та економіки фармації. Науковий керівник роботи – завідувач кафедри, доктор фармацевтичних наук, професор М.Л. Сятиня. 
У роботі представлено теоретичне узагальнення і шляхи залучення фармацевтичних працівників до боротьби з соціально небезпечними хворобами шляхом поширення інформаційно-просвітницької роботи, спрямованої на подолання захворювань, поліпшення епідемічної ситуації в напрямку зменшення загальної кількості хворих на туберкульоз, зниження темпів поширення мультирезистентного туберкульозу та смертності від нього.
Робота посіла почесне ІІІ місце та була високо оцінена рішенням компетентного конкурсного журі, до складу якого входили провідні науковці ТДМУ імені І.Я. Горбачевського.