12.03.2013
12 березня 2013 року в нашому Університеті в приміщенні читального залу бібліотеки відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений пам’яті Т.Г. Шевченка. Організаторами стали студенти 3 курсу 19 групи медичного факультету №1 Ю.П. Резніков, А.В. Півень та співробітники галузевого відділу суспільно-політичної і художньої літератури бібліотеки А.О. Ковель і Л.П. Вовк. У святі також взяли участь викладачі та студенти кафедри україністики, зокрема, професор, доктор філологічних наук Н.П. Литвиненко, студенти 17 та 18 груп першого курсу стоматологічного факультету.
Учасники свята вклали всю свою душу, щоб донести до гостей невгасиму іскру глибокого таланту великого Кобзаря.  Наталія Тарасюк, Інна Баєчко, Катерина Потапова, Олена Мартинюк та Олександр Волошин натхненно декламували поезії Тараса Шевченка.  Ведучим вечора був студент Юрій Рєзніков. Потім для гостей – студентів 1 курсу,  було проведено цікаву бліц-вікторину, яка складалася із запитань стосовно біографії Т.Г. Шевченка, де троє переможців завоювали призи.
Наприкінці вечора юна поетеса Олена Мартинюк презентувала збірку своїх творів «Моя душа на білому папері», що стало несподіваним сюрпризом для всіх присутніх.
«Приємно, що в НМУ, поряд із наукою й освітою, знайшлося місце і для лірики», – було чутно коментарі першокурсників.
Вечір приніс безліч позитивних емоцій не тільки гостям, але і організаторам заходу.  На згадку про зустріч студенти отримали в подарунок від бібліотеки книги: збірник прози і поезії  «Пером і скальпелем», «Легенди і бувальщина Київської медицини» (укладачі Г.Ю. Аронов та А.П. Пелещук).
Сподіваємося і надалі продовжити традицію проведення подібних заходів, адже вони допомагають виховувати у студентів повагу до національної культури та поважати історію свого народу.