18.01.2013
УНІВЕРСИТЕТ ПРОЩАЄТЬСЯ З ПРОФЕСОРОМ КОЛЯДЕНКОМ В.Г.
 
17 січня 2013 року на 78-му році життя після тяжкої хвороби помер доктор медичних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, Заслужений працівник вищої школи України, професор кафедри дерматології та венерології НМУ імені О.О. Богомольця КОЛЯДЕНКО ВОЛОДИМИР ГРИГОРОВИЧ
 
Професор Коляденко Володимир Григорович пройшов славний життєвий шлях. У 1963 році з відзнакою закінчив Київський медичний інститут імені О.О. Богомольця та був занесений до Золотої книги пошани інституту.
З 1963 до 1966 рр. – аспірант кафедри шкірних та венеричних хвороб. У 1966 р. захистив кандидатську дисертацію, а в 1973 р. – докторську дисертацію. У 1973 – 1977 рр. очолював деканат з навчання іноземних студентів, а з 1977 до 2009 рр. був беззмінним проректором з наукової роботи. З 1974 р. до 2009 р. був завідувачем кафедри дерматології та венерології. З 2009 року продовжував плідно працювати на посаді професора цієї кафедри. Протягом двох останніх десятиліть професор Коляденко В.Г. очолював спеціалізовану Вчену Раду з захисту кандидатських та докторських дисертацій зі спеціальностей «Шкірні та венеричні хвороби» та «Імунологія та алергологія». У 1985-2001 рр. входив до складу Президії Вченої ради України, був членом експертної ВАК СРСР. З 2000 до 2010 рр. був Президентом Української асоціації лікарів дерматовенерологів і косметологів. З 2000 р. очолював редакцію «Українського журналу дерматології, венерології, косметології».
Професор Коляденко В.Г. автор понад 500 наукових праць, серед яких 28 монографій, підручників та навчальних посібників, автор 82-х винаходів, з яких 5 було запатентовано в зарубіжних країнах. Він створив власну школу лікарів-дерматовенерологів, підготував понад 40 кандидатів та докторів медичних наук.
За заслуги в підготовці науково-медичних кадрів нагороджений орденами «Дружби народів» (1980), «За заслуги III ступеня», медалями, Почесними грамотами Верховної ради України, Міністерства охорони здоров’я України. Доброчинну діяльність Коляденка Володимира Григоровича відзначила нагородами Українська православна церква: орденами Святого Володимира III ступеня та Преподобного Агапіта Печерського II ступеня.
Висока культура, ерудиція, коректність, доброзичливість, відкритість, які завжди були притаманні Володимиру Григоровичу, обумовили глибоку повагу і любов до нього колег, численних учнів і студентів. Світла пам’ять про професора Коляденка В.Г. назавжди залишиться в серцях усіх тих, хто його знав.
Вчена рада, Ректорат, професорсько-викладацький склад Університету висловлює щире співчуття рідним і близьким покійного та розділяє гіркоту цієї непоправної втрати.
 
Громадська панахида відбудеться 19 січня 2013 року об 11.00 годині у холі фізико-хімічного корпусу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця за адресою м. Київ, проспект Перемоги, 34