20.10.2012
Студентський парламент НМУ відвідав Всеукраїнський форум лідерів студентських саморядних організацій
 
18-19 жовтня 2012 року в м. Києві пройшов дводенний всеукраїнський форум лідерів студентських профспілкових організацій. Відбувся Форум у великому залі профспілок України. На засіданні були присутні більше 300 лідерів профспілкових організацій студентів та студентського самоврядування вищих навчальних закладів з різних регіонів держави.
Форум організований та проводиться Асоціацією правозахисних організаторів студентів України спільно з Профспілкою працівників освіти і науки України за підтримки Державної служби молоді та спорту України в рамках реалізації програми “Соціальне становлення, духовний розвиток та формування загальнолюдських цінностей у студентської молоді”.
На форумі були розглянуті гостро актуальні для українського студентства питання: поліпшення якості вищої освіти, підвищення конкурентноздатності випускників ВНЗ на ринку праці, належної організації стажування та практики студентів.
Увага учасників заходу була також спрямована на ключові проблемні питання студентства: невідповідність стипендіального забезпечення до прожиткового мінімуму, переповнення студентських гуртожитків, функціонуванні санаторіїв-профілакторіїв і проблемним питанням матеріально-технічного забезпечення вишів.
Доповідачі також наголошували на необхідності посилення соціально-економічного захисту студіюючої молоді, акцентували на конкретних проблемах і пропонували на обговорення загалу способи їх вирішення.
Делегатами від Національного медичного університету імені О. О. Богомольця виступили: голова Студентського парламенту НМУ Юлія Паскевич та голова Студентської ради медичного факультету №3 Сергій Петрик, які взяли участь в обговоренні, доповненні та прийнятті резолюції.