13.05.2012
ПЕРШІ В ПЕРШОМУ
З 10 по 13 травня 2012 року на полі навчально-тренувального комплексу імені В. Баннікова відбувся І міжнародний футбольний турнір на Кубок НМАПО імені П.Л. Шупика «Ближче до ЄВРО – 2012». В ньому брали участь три команди грузинських і одна команда українських інтернів і аспірантів НМАПО імені П.Л. Шупика, команда Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова, команда Інституту кардіології імені М.Д. Стражеско, команда клініки «Борис» та команда НМУ імені О.О. Богомольця.
Першу гру наші хлопці проводили з лікарями Інституту кардіології імені Н.Д. Стражеско. В запеклій, безкомпромісній боротьбі ми вирвали мінімальну перемогу з рахунком 1:0. Мушу зазначити, що в цій команді грають багато випускників нашого університету, тому гра була дуже принциповою.
Далі були обіграні три команди НМАПО імені П.Л. Шупика: «Україна», «Грузія» та «Georgia».
У фіналі зійшлися команди Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова та НМУ імені О.О. Богомольця. В дуже цікавій грі наші футболісти проявили характер, волю, мужність та перемогли.
Надійно і впевнено захищав ворота Євген Смоляр, цементували оборону Євген Авраменко, Сергій Паєвський, Олег Раковський та Віталій Зіва. Невтомно працювали в середині поля Володимир Олексюк, Арсен Олексюк та капітан команди Андрій Кандоба. Бомбардували ворота суперників нападаючі Дмитро Білоконський та Михайло Палічук.
За І місце збірна команда з футболу НМУ імені О.О. Богомольця отримала Кубок, медалі, дипломи, комплекти форми та можливість зіграти товариську зустріч з командою зірок естради «Маестро».
Треба відзначити наших палких вболівальників, які в сильну спеку приходили кожного дня і гаряче підтримували свою команду. Цю підтримку відчував кожен із гравців.