12.01.2012
Колектив Національного медичного університету імені О.О. Богомольця вітає з 60-річчям декана медичного факультету №3, доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри фтизіатрії Василя Івановича Петренка.
Вельмишановний Василю Івановичу, прийміть найщиріші побажання здоров’я, добра та усіляких гараздів з нагоди Вашого ювілею!
Для нас, колег і однодумців, особлива честь привітати Вас з цією визначною датою, адже Ваше життя – це невтомна праця в ім’я людини, її щастя, запорукою якого є міцне здоров’я. Подолавши непростий, але радісний відкриттями й творчими здобутками шлях від учня медичного училища до професора одного із кращих вузів країни, Ви стали справжнім майстром своєї шляхетної справи і сьогодні щедро ділитесь багатим досвідом і знаннями з молоддю, яка прагне зробити медицину своїм фахом. Учень видатного медика, професора М.С. Пилипчука, Ви завжди віддано дбали про примноження і збагачення традицій медичної освіти, якими славиться наша alma mater, про наступність поколінь фахових лікарів і вчених-дослідників. Понад дві сотні наукових робіт, низка підручників та посібників – усе це результати багаторічної кропіткої праці, які вже сьогодні стають підвалинами для подальшого розвитку вітчизняної медичної науки. Бажаємо, аби Ваш талант ученого і педагога, відзначений високим званням Відмінника освіти, реалізований у блискучих успіхах Ваших вихованців, квітнув на благо рідної України.
У сучасному світі, коли медицина одержує перемоги над найнебезпечнішими захворюваннями, лікарям, однак, не можна складати зброю. Постійне самовдосконалення, невтомний інтелектуальний пошук завжди були й залишаються головними принципами Вашої роботи, і сьогодні Ви можете пишатися заслуженим авторитетом і визнанням. Ваша діяльність на посаді Голови комітету з питань протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам, посадах головного фтизіатра столиці, Президента асоціації фтизіатрів, пульмонологів і торакальних хірургів міста Києва – це не лише важливий досвід, але й неоціненний внесок у прийдешнє нашої держави. Свідченням Ваших заслуг перед батьківщиною, визнання значних досягнень у боротьбі за здоров’я нації, є численні нагороди, серед яких орден “За заслуги” III ступеня, Почесні грамоти Верховної ради, Міністерства науки і освіти, Товариства Червоного Хреста.
Ювілей – це завжди нагода відчути повноту життя, реалізації юнацьких мрій і прагнень. Це час щедро ділитися скарбами своєї душі, своєю життєвою мудрістю. Тож нехай час цей відкриває для Вас новий, щасливий і світлий, етап.

Зичимо Вам міцного здоров’я, довголіття, нових творчих звершень!