11.11.2011
«ЛІКАРНЯ ДЛЯ ВЕДМЕЖАТ»
11 листопада в Будинку кіно, в рамках проведення Міжнародного дня боротьби з цукровим діабетом, Європейською медичною студентською асоціацією (EMSA) спільно з Всеукраїнським лікарським товариством, була розгорнута «Лікарня для ведмежат». Цей проект належить до освітньої галузі організації, проводиться у багатьох країнах Європи (Португалія, Нідерланди, Польща, Німеччина та ін.). Метою даного проекту є полегшення спілкування дітей з лікарями, виховання у дітей відчуття відповідальності, турботи, усвідомлення батьками необхідності профілактики захворювань.
В Україні проект розгортає свою діяльність вже більше 10-ти років у Київській та Івано-Франківській областях. У Києві проект працює з Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця, студенти старших курсів якого і надають майстер-класи у формі гри для дітей.
У нашому суспільстві на даний час існує проблема надання медичної допомоги дітям. Вона полягає, в основному, не в неосвіченості лікарів, відсутності обладнання та ін., а в проблемі розуміння батьками необхідності медичної допомоги для дітей, особливо раннього віку. Часто батьки не повністю розуміють скарги дітей, а деколи не усвідомлюють важливості надання ранньої медичної та профілактичної допомоги дітям. Як наслідок, велика кількість дітей потрапляє в лікарні у важкому стані, що призводить до збільшення часу лікування, більш інтенсивної терапії, тривалішого перебування в стаціонарі, реабілітації та є причиною стресів дітей та страху перед лікарськими маніпуляціями.
Тому найцікавішим для дітей та найкоректнішим щодо батьків є висвітлення даної проблеми у формі гри, де діти (віком 5-9 років), іграшкові ведмедики та студенти мають певну рольову участь: ведмедики – це діти, діти – батьки ведмедиків, студенти-медики – лікарі. Ця гра дозволяє вирішити дві проблеми одночасно: зменшити страху перед лікарями та дає можливість батькам проаналізувати поведінку своїх дітей у грі, побачити, як їхні діти відчувають, переживають хворобливі стани (на прикладі іграшкових ведмедиків). Цього разу майстер-клас для дітей, які завітали до Будинку кіно, а більшість з них – це діти, які хворіють на цукровий діабет, провели студенти старших курсів лікувальних факультетів Університету: Мирослава Фабрико, Марина Тараненко, Сергій Петрик та Костянтин Казидуб. 
Студенти провели веселу та цікаву гру для дітей. Діти з ведмедиками ознайомилися з цікавими майстер-класами, котрі були підготовані студентами, тематикою яких була профілактика захворювань та надання першої допомоги. Наприкінці гри діти отримали спеціальні сертифікати, які залишаться їм на згадку про “Лікарню для ведмежат”, а також тільки приємні та веселі спогади про відвідування лікарні.