01.12.2010
Трикутний стіл «Епідемія ВІЛ/СНІД в Україні: нові грані старої проблеми», присвячений Всесвітньому дню профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД 2010 року
 
30 листопада 2010 року в стінах Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулась презентація проекту під назвою «Епідемія ВІЛ/СНІД в Україні: нові грані старої проблеми» у форматі «Трикутний стіл». У його основі проведення лежить обговорення та розробка стратегії вирішення болючих питань медичної науки сьогодення серед широкого кола спеціалістів різних галузей медицини, юриспруденції, соціальної галузі та громадськості. Започаткований форум покликаний привернути увагу суспільства до проблем медичної науки та охорони здоров`я суспільства в цілому. Його організатором виступило Товариство молодих вчених і спеціалістів НМУ (голова к.мед.н. В.В. Короленко). Захід такого формату став своєрідним know-how Товариства у вітчизняній медичній молодіжній науці та був проведений за повної підтримки ректора університету, академіка НАМН України, члена-кореспондента НАПН України, професора В.Ф. Москаленка.
Трьома сторонами виступили: медики; юристи та соціальні працівники; психологи. До плідної співпраці були залучені заступник керівника Центру "Клініка для лікування дітей, хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД" Національної Дитячої Спеціалізованої Лікарні «ОХМАТДИТ» О.В. Солдатенкова, директор департаменту комунікації, політики та адвокації ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Д.О. Шерембей та юрист цієї ж організації І.Л. Варшик, лікар-психолог Київського міського центру профілактики та боротьби зі СНІДом Р.Т. Габрель. Експертами виступили в.о. проректора з наукової роботи, доктор медичних наук, доцент М.В. Хайтович, завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології НМУ імені О.О. Богомольця, професор В.І. Петренко та професор кафедри мікробіології, вірусології та імунології НМУ імені О.О.Богомольця В.Г. Войцеховський.
Модератором Трикутного столу був заступник голови ТМВ В.В. Мороз.
Було ухвалено розробити та надати Національній раді по боротьбі з ВІЛ/СНІДом пропозиції Трикутного столу щодо заходів з профілактики та боротьби із поширенням ВІЛ/СНІДу, особливо в молодіжному середовищі; створити міжгалузеву молодіжну ініціативну групу, метою якої буде інтеграція діяльності молодіжних організацій для вироблення пропозицій з оптимізації вітчизняної галузі охорони здоров’я; сформувати план проведення молодіжних заходів з актуальних питань сучасної охорони здоров’я на 2011-2012 рр.