11.11.2010
З офіційного листування.
Лист №09-02/1290 від 11.11.2010 р.
 
Керівникам закладів та установ, що належать до сфери управління МОЗ, які розташовані в м.Києві та Київській області.
 
У контексті реалізації державної програми "Доступне житло" до Міністерства охорони здоров'я·України надійшов лист народного депутата України О.В. Маліч від 29.10.2010 № 463/КВ до якого звернулось керівництво ТОВ "Київщина-Житло", яке повідомило, що багатоповерховий житловий будинок по вул. Київській в м. Українка Київської області, що будується Товариством, було внесено у "Перелік об'єктів незавершеного будівництва з високим ступенем будівельної готовності, які можуть брати участь у програмі будівництва (придбання) доступного житла".
Реалізація державної програми "Доступне житло", згідно результатів засідання Міжвідомчої комісії для відбору об'єктів незавершеного житлового будівництва з високим ступенем будівельної готовності, згідно "Порядку використання у 2010 коштів Стабілізаційного фонду для забезпечення житлом громадян, в тому числі військовослужбовців та осіб рядового і навчального складу, які відповідно до законодавства мають право на його утримування, зокрема шляхом надання державної підтримки для будівництва і придбання доступного житла та для здійснення компенсації Державній іпотечній установі витрат на придбання квартир для забезпечення житлом окремих категорій громадян", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2010 № 509, багатоповерховий житловий будинок по вул. Київській в м. Українка Київської області, що будується ТОВ "Київщина – житло", було внесено у Перелік об'єктів незавершеного будівництва з високим ступенем будівельної готовності, які можуть брати участь у програмі будівництва (придбання) доступного житла" на одну особу та додатково на 10,5 кв.м. на сім’ю в розмірі 30% вартості житла. Для розрахунку обсягу державної підтримки гранична вартість 1,0 кв.м. житла для Київської області встановлюється в розмірі 6 435, 00 грн.
У разі, коли визначена забудовником вартість 1,0 кв.м. загальної площі житла перевищує граничну вартість 1,0 кв.м. загальної площі житла, громадянин, який виявив бажання придбати таке житло, сплачує різницю вартості за власний рахунок.
З метою покращення умов впровадження цього Порядку, Державний Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву та ВАТ "Ощадбанк" підписали договір про співпрацю щодо кредитування громадян, які братимуть участь у програмі "Доступне житло". За умови розробленої спільно з Фондом програми, кредит надається терміном до 20 років під 16 % річних. Сума кредиту не може перевищувати 70% вартості житла, що придбається.
У зв'язку з вищевикладеним, Міністерство охорони здоров'я України просить ознайомитися із зверненням ТОВ "Київщина-Житло", та розглянути можливість прийняття участі у зазначеній програмі, сприяти роботі з пільговими категоріями громадян, які перебувають на квартирному обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов, а також інформувати їх про можливість індивідуальної участі в цільовій соціально-економічної програмі "Доступне житло" разом з ТОВ "Київщина-Житло" та придбання житла у багатоповерховому житловому будинку по вул. Київській, в м. Українка Київської області у відповідності до умов, визначених законодавством.
 
Заступник Міністра 
С.С. Буніна.