15.01.2010
Лікування турботою
Коли хворіє доросла людина – це біда, а коли хворіє дитина це біда вдвічі, оскільки вона погано розуміє свій стан, а іноді навіть замикається в собі, якщо разом з терапевтичним лікуванням не отримує лікування душею.
Розуміючи цю проблему, краще за інших, майбутні лікарі-педіатри заручившись підтримкою декана медичного факультету №3,  член-кореспондента АМН України, професора Віталія Григоровича Майданника та за спонсорством молодіжної ради при Всеукраїнській громадській організації «Український Медичний Союз» в період новорічних та різдв’яних свят відвідали три профільних відділення Української дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ»: онко-гематологічне, ортопедо-травматологічне та хірургічне. Студенти-активісти медичного факультету №3 – Михайло Клімішин, Олена Фурсова, Микола Каратов та ін. не тільки принесли дітям подарунки, але й підготували та показали казкові вистави і святковий концерт. Головні винуватці свята, маленькі пацієнти, залишилися надзвичайно задоволеними, і отримали масу позитивних емоцій, що і було головною метою візитарів, бо вони знають – це прискорить процес одужання, і діти якнайшвидше повернуться додому. Приємно, що такі візити останнім часом стали доброю традицією факультету та входять в план його роботи.
Організатори свята не лише отримали масу задоволення і радості від спілкування з дітьми, але й були відзначені адміністрацією медичного факультету №3, отримавши листи подяки з рук декана факультету за виявлену турботу і бажання допомогти хворим дітям.
P.S. Хочемо висловити окрему подяку адміністрації УДСЛ “ОХМАТДИТ” та колективу ортопедо-травматологічного відділення за постійну допомогу у проведенні заходів.