21.03.2010
Однією з найкращих ігор для проведення активного відпочинку на свіжому повітрі є пейнтбол. Пейнтбол – технічна спортивна гра з розділу екстремальних, імітуюча стрімкі вогнепальні контакти на обмеженому просторі. Пейнтбол можна вважати альтернативним видом командного спорту.
От і студентів нашого університету не оминуло захоплення цією грою. За ініціативи молоді нашого університету та завдяки всебічній підтримці Ректора НМУ Москаленка Віталія Федоровича вперше в історії нашого Університету було проведено турнір з пейнтболу. Для організації проведення змагань та контролю дотримання правил були запрошені фахівці Федерації пейнтболу Київської області – суддівська група клубу “Медведи”. Турнір відбувся 20 березня 2010 року  на базі СОТ «Медик», територія якого була відповідно підготовлена. У змаганнях прийняли участь 4 команди, які виборювали перемогу у запеклій боротьбі. Призові місця розподілились відповідно: команда «Звірі» (гуртожиток №6) – І місце, «Бєляки» (факультет підготовки іноземних студентів) – ІІ місце, «Сині» (стоматологічний факультет) – ІІІ місце та команда «Генератор» (збірна факультетів) – визнана найгуманнішою командою. Студентам дуже сподобався такий вид активного спортивного відпочинку та можливість розвитку нового напрямку спортивних командних змагань на базі Університету. Хочу відмітити й те, що збірна команда з пейнтболу НМУ імені О.О. Богомольця виборола І місце в змаганнях за Кубок студентів м. Києва. Вважаю, що пейнтбол займе свою вагому позицію серед щорічних спортивних змагань, які проводяться в Університеті.
Від усіх студентів, які примали участь у змаганнях з пейнтболу хочу висловити щиру вдячність голові організаційного комітету, ректору НМУ імені О.О. Богомольця, Москаленку Віталію Федоровичу та всьому оргкомітету за підтримку ініціативи студентської молоді університету.