07.04.2009
В ЗДОРОВОМУ ТІЛІ ЗДОРОВИЙ ДУХ
Гімнастика, фізичні вправи,
ходьба повинні глибоко увійти у
 повсякденне життя кожного.
 хто хоче зберегти працездатність,
 здоров`я, повноцінне та радісне життя.
Гіппократ
7 квітня, як у всьому світі, в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відзначали Всесвітній день здоров’я. З цієї нагоди 7-9 квітня кафедра фізичного виховання і здоров`я провела легкоатлетичний забіг (крос) серед студентів НМУ.
Крос проводився перш за все, з метою пропаганди фізичної культури і спорту та здорового способу життя, як важливого засобу зміцнення здоров'я та профілактики захворювань, і також, з метою залучення студентів-медиків до систематичних занять фізичною культурою і спортом.
Змагання проходили в парку імені О.С. Пушкіна. Довжина дистанції була однаковою для чоловіків і жінок і складала 1 кілометр. Загальна кількість учасників перевищила 500 чоловік. В забігу брали участь студенти всіх факультетів НМУ, в тому числі студенти іноземці.
Крім того, в день святкування Всесвітнього дня здоров’я збірна команда НМУ з настільного тенісу взяла участь у міських змаганнях. До складу збірної увійшли найсильніші спортсмени: Олексійовець Ірина, Гавриленко Наталія, Хаді Садрі, Резниченко Дмитро, Махно Віталій. В запеклій боротьбі наша команда виборола почесне ІІ командне місце серед студентів ВНЗ міста Києва.
Також, в рамках святкування Всесвітнього дня здоров’я 9 квітня будуть проведені змагання І Відкритої універсіади НМУ імені О.О. Богомольця з настільного тенісу за участю представників 5 збірних команд ВНЗ м. Києва.
         Переможцями серед жінок стали представниці НМУ: Гавриленко Н. – 1 місце, Олексійовець І. – 2 місце в особистому заліку та спортсменка з КНТЕУ Ковальчук К. – 3 місце. Серед чоловіків 1 та 2 місце вибороли представники НТУ – відповідно Храпов О. та Бердник В., 3 місце посів спортсмен НМУ Хаді Садрі.
         Призери та переможці змагань були нагороджені грамотами за підписом ректора НМУ імені О.О. Богомольця та пам’ятними медалями.