06.05.2009
САЛЮТУЄ ТРАВЕНЬ
6 травня 2009 р. в актовій залі фізико-хімічного корпусу традиційно проходили урочистості з нагоди 64-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, за участі керівництва Університету, професорів доцентів, викладачів та студентів.
 
Давно залишився в історії пам'ятний 1945 рік, рік сповнений радості і смутку, рік Великої Перемоги. Але ось уже в 64-й раз майорять на київських вулицях червоні гвоздики та тюльпани, лунає задушевна фронтова пісня, голова паморочиться від весняного цвітіння – столиця зустрічає Переможців. Ніби і не було цих 64 літ, ніби війна не залишала своїх кривавих шрамів у їх серцях, ідуть вулицями горді й мужні, сиві лицарі-переможці. У цей день звідусіль лунають слова вдячності і шани тим, хто вистояв у смертельній битві, і тим, хто навіки лишився на полі бою.
Ректор університету, член-кореспондент АМН України, професор В.Ф. Москаленко щиро привітав колектив зі святом, особливо шанобливо звернувшись до ветеранів Великої Вітчизняної війни.
На зустрічі з ветеранами НМУ прозвучало багато теплих та щирих слів. Для шановних ветеранів студенти університету підготували святковий концерт.
Хочеться побажати нашим дорогим ветеранам міцного здоров'я, довголіття, родинного затишку та добробуту. Хай вічно живе слава про ваш подвиг і не тьмяніє з роками величність перемоги!