27.04.2009
Фініш І  ВІДКРИТОЇ УНІВЕРСІАДИ НМУ
 
27 квітня 2009 р. чемпіонатом з плавання завершилась I Відкрита Універсіада НМУ.
Цього дня понад шістдесят найкращих плавців-студентів різних факультетів нашого університету, Національного університету імені Т. Шевченка та Національного транспортного університету зустрілися на блакитних доріжках басейну НПУ імені М. Драгоманова.
Розпочали змагання дівчата дистанцією 50 м батерфляй і свою першу золоту медаль цих змагань виборола студентка 3 курсу стоматологічного факультету Оленева Надія (III курс стомат. ф-т). А трохи згодом вона також отримала «золото» і на своїй улюбленій дистанції – 50 м брасом. Ще одна наша «золота рибка» Андрійчук Тетяна (II курс мед. ф-т №1) перемогла на дистанціях 50 м на спині та 50 м вільним стилем.
Серед чоловіків на дистанції 50 м брасом перемогу здобув студент Тисельський Володимир (IIІ курс мед. ф-т №2). Він також посів 3 місце на дистанції 50 м вільним стилем. Його товариш Кіруца Сергій (I курс мед.- психолог. ф-т) виборов дві срібні медалі на дистанціях 50 м батерфляй та 50 м на спині. Також на дистанції 50 м батерфляй 3 місце посів Циренов Юрій (V курс ФПЛЗСУ).
Як завжди закривали змагання змішаними естафетами 4х50 м вільним стилем, що стало найдивовижнішим й найемоційнішим моментом чемпіонату. Наша збірна команда впевнено отримала перемогу, виборовши більш ніж 3 сек. у команди НТУ (2 місце) та 15 сек. у команди КНУ імені Т. Шевченка (3 місце).

Усі переможці та призери змагань отримали нагороди – медалі та грамоти. А наступного року планується проведення ІI Відкритої Універсіади НМУ, на якій, сподіваємося, буде удвічі більше і учасників, і глядачів.