15.08.2009
НЕ ВІДДАМО "РЕЙДЕРАМ"
 СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧИЙ ТАБІР "МЕДИК"!
 
 Силами Студентського парламенту та профкому студентів НМУ 14.08.2009 року було організовано студентський мітинг на підтримку збереження спортивно-оздоровчого табору “Медик”, який проходив біля приміщення суду.Судове засідання відбувалося з приводу апеляційної скарги на рішення суду Київської області про визнання недійсним Державного акту на право користування землею, де розташовано табір НМУ імені О.О. Богомольця «Медик».
На території Козинської селищної ради Обухівського району Київської області у 1957 році відповідно до Постанови Кабінету Міністрів СРСР на площі у 10 га було створено спортивно-оздоровчий табір «Медик» Національного медичного університету імені О.О.Богомольця.
У 2003 році НМУ імені О.О. Богомольця отримав Державний акт на право постійного користування землею (ІІ-КВ № 002676), виданий згідно з розпорядженням Обухівської райдержадміністрації № 401 від 10.09.2002 року. Документи для видачі Державного акту підготовлені згідно з чинним законодавством Київським відділенням Інституту землеустрою Української академії аграрних наук.
За роки існування на території СОТ «Медик» зведено 100 літніх будиночків для проживання відпочиваючих, їдальню на 250 посадочних місць, літній кінотеатр, господарські будівлі для забезпечення функціонування табору, обладнані спортивно-ігрові майданчики та пляж на річці Козинці.
Діюча інфраструктура в спортивно-оздоровчому таборі «Медик» дозволяє Національному медичному університету імені О.О. Богомольця щорічно проводити оздоровлення та лікування співробітників університету, членів їх сімей та студентів, традиційно проводити спортивні змагання та культурно-розважальні заходи.
28 травня 2009 року НМУ імені О.О. Богомольця, несподівано для себе, отримав Ухвалу Господарського суду Київської області про порушення провадження у справі № 10/124-09 від 25.05.2009 року за позовом Козинської селищної ради Обухівського району Київської області щодо визнання недійсним Державного акту на право постійного користування землею 10 га ІІ-КВ №002676, виданий 27 травня 2003 р. та зареєстрований в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею за №27.
7 липня 2009 року Університет отримав рішення Господарського суду Київської області щодо задоволення в повному обсязі позивних вимог, незважаючи на наявність Державного акту на право постійного користування землею 10 га ІІ-КВ №002676 та Указ Президента України від 29.04.96 №304/96 «Про Положення про національний заклад (установу) України», який забороняє вилучати земельні ділянки наданих у користування національним закладам.
Рейдери обрали досить підступну тактику для досягнення своєї незаконної мети. В той час, коли студенти знаходяться на канікулах, за межами міста, більшість професорсько-викладацького колективу знаходиться у відпустці, а інша частина організовує прийом документів абітурієнтів в рамках вступної кампанії, було проведено ряд вищевказаних заходів направлених на те, щоб відібрати спортивно-оздоровчий табір, а точніше, землю, на якій він розташований.
Враховуючи вищезазначене, від імені усієї студентської громади НМУ імені О.О. Богомольця звертаємося із проханням підтримати нашу позицію щодо збереження спортивно-оздоровчого табору і захистити право на оздоровлення та відпочинок десятитисячного колективу студентів та майже двохтисячного колективу професорсько-викладацького складу та всієї громади Університету в спортивно-оздоровчому таборі «Медик», який належить йому понад 50 років.
Шановні студенти, лідери студентського самоврядування та молодіжних громадських організацій! Звертаємося до вас усіх з проханням допомоги у вирішенні складного і досить болючого питання студентської громади Національного медичного університету імені О.О. Богомольця! Проблема, на якій ми акцентуємо вашу увагу, може виникнути, чи уже виникала, в усіх вищих навчальних закладах України. Ми говоримо «НІ» рейдерському захвату території спортивно-оздоровчого табору «МЕДИК» Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.