28.11.2008

НОВИЙ НАПРЯМОК РОБОТИ СНТ ІМЕНІ О.А. КИСЕЛЯ

Делегація Національного медичного університету у складі студентів Олени Антоненко (секретар СНТ), Людмили Наумової (голова інформаційного відділу студпарламенту НМУ), Тамари Неспрядько (член Ради СНТ), Лева Приступюка (голова постійної комісії з міжнародних та міжвузівських зв'язків СП НМУ), Ігоря Свінціцького (член Ради СНТ), упродовж 24-26 листопада 2008 року відвідала Вільнюський університет за запрошенням студентського представництва. Ця подорож до столиці Литви, що відбулася за діяльної підтримки керівництва НМУ імені О.О. Богомольця, започаткувала новий напрямок роботи СНТ по розширенню міжнародної співпраці, зокрема налагодженням зв’язків із медичним факультетом Вільнюського університету.
Метою поїздки була участь у розробці проекту угоди про співробітництво між студентськими науковими товариствами НМУ імені О.О. Богомольця та медичного факультету Вільнюського університету. Час перебування української студентської делегації співпав зі святкуванням 227-ї річниці від дня заснування медичного факультету столичного університету Литви. Київські гості взяли участь у засіданні Вченої ради медичного факультету ВУ, присвяченому урочистостям з нагоди святкової дати.
Ознайомившись під час візиту із історією Університету, його структурою, роботою студентського представництва та СНТ медичного факультету Вільнюського університету, відбулися зустрічі української делегації з деканом медичного факультету Вільнюського університету, професором Zita Ausrele Kucinskiene, з продеканом медфакультету Dr. Rimantas Stukas; із ексдеканом медфакультету, професором кафедри анатомії, гістології та антропології Dr. Gintautas Cesnys; з головою студентського представництва ВУ Monika Siciunaite; з головою студентського представництва медфакультету Daimus Jakucionis.
Студенти НМУ імені О.О. Богомольця мали нагоду відвідати різні кафедри медичного факультету та Інститут онкології й стоматології, ознайомитися зі специфікою навчального процесу, побувати на лекції з хірургії, зустрітися з головою та правлінням СНТ медичного факультету ВУ. На цій зустрічі українська сторона представила проект угоди про співробітництво товариств НМУ та медфакультету Вільнюського університету. Литовські колеги виявили велику зацікавленість у співпраці з НМУ імені О.О. Богомольця.
Від імені керівництва НМУ представники адміністрації та студенти медичного факультету Вільнюського університету були запрошені до Києва на ювілейну конференцію кафедри соціальної медицини та охорони здоров’я та на квітневу конференцію ВООЗ.