ЗУСТРІЧ КЕРІВНИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ І НАУКОВЦІВ КАФЕДРИ СОЦІАЛЬНОЇ МЕДИЦИНИ ТА ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я З КОЛЕГАМИ ЗІ ШВЕЦІЇ

05.11.2021

5 листопада 2021 року у приміщенні Адміністративного корпусу Національного медичного університету імені О.О.Богомольця відбулася зустріч керівників Університету і фахівців кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я з колегами з міста Ґетеборга (Королівство Швеція).

У розмові, яка проходила в кабінеті ректора, взяли участь ректор НМУ, член-кореспондент НАМН України, професор Ю.Л.Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, член-кореспондент НАМН України, професор О.М.Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.А.Канюра, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Р.Л.Скрипник, проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В.Земсков, завідувач кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я, професор Т.С.Грузєва, доцент цієї кафедри Н.В.Гречишкіна, асистент Віолетта Дубовик, начальник відділу міжнародних зв’язків І.В.Саханда.

Зі шведського боку – керівник Школи громадського здоров’я та громадської медицини Ґетеборзького університету, директор Шведської національної служби даних, д-р Макс Петцольд і науковий співробітник Каролінського університету Андрій Пико.

Запросивши шановних гостей до розмови, професор Ю.Л.Кучин зазначив, що керівництво нашого Університету високо цінує співпрацю з колегами з Королівства, зокрема й у сфері соціальної медицини, і висловив сподівання, що ця співпраця дедалі поглиблюватиметься і сприятиме взаємному науковому розвиткові і прогресові. Шведські фахівці відповіли, що поділяють ці сподівання і докладуть всіх зусиль, аби співпраця була плідною і перспективною.

Учасники зустрічі обговорили такі питання, як стажування викладачів, обмін студентами, читання лекцій для студентів та аспірантів, підготовка навчально-методичного забезпечення викладання громадського здоров’я, рецензування та вдосконалення навчальних програм – в галузі освітньої діяльності. У науковій діяльності передбачається планування та проведення спільних наукових досліджень, підготовка відповідних кадрів, організація і проведення форумів, підготовка публікацій тощо. В обговоренні взяли участь професори С.В.Земсков і Т.С.Грузєва.

 

Прес-центр