ЗНОВУ ЗА ПАРТОЮ: ЗУСТРІЧ ВИПУСКНИКІВ-СТОМАТОЛОГІВ 1966 РОКУ

23.09.2016

23 вересня 2016 року з нагоди 50-річчя закінчення стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у стінах НМУ відбулася зустріч випускників 1966 року.

Для випускників того року зустріч стала ювілейною, вони вже всьоме зустрічаються в стінах рідної Альма матер. Тоді, у 1966 року на перший курс стоматологічного факультету було зараховано 119 вітчизняних студентів і вперше був проведений набір іноземних громадян, серед яких 29 студентів з Німеччини, 2 з африканських країн та 1 студент з Монголії. Останній згодом став Міністром охорони здоров’я Монголії

Цього року на зустріч зібралось 18 випускників стоматологічного факультету, багато ще й дотепер працюють стоматологами в державних установах та приватних лікарнях. Був і випускник, який свого часу очолював кафедру терапевтичної стоматології – це Анатолій Іванович Пушенко, який став вчителем теперішнього декана стоматологічного факультету, професора Наталії Біденко.

З вітальним словом до випускників 1966 року звернулася декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко. Вона щиро привітала присутніх у стінах рідного університету та наголосила на тому, що в НМУ імені О.О. Богомольця стоматологія – це ціла планета, а випускники-стоматологи завжди можуть завітати до свого другого дому. Випускники 1966 року з цікавістю розпитували теперішнього декана про життя стоматологічного факультету, про зміни, що відбулися протягом останніх 5-ти років з часу їхньої попередньої зустрічі. Вони щиро раділи, що стоматологічний факультет університету вдосконалюється, оновлюється матеріально-технічна база, збільшується набір студентів.

Теплі студентські роки започаткували міцну дружбу між багатьма майбутніми стоматологами. «Цікаво, що наша дружба з роками стає тільки міцнішою. Мабуть, п’ятдесят років тому ми ще не зовсім усвідомлювали, що доля звела нас разом неспроста. А зараз бачимо, що є близькими один для одного», – ділиться враженнями випускник Марко Друкаров.
Під час зустрічі присутні згадували студентські роки, переглядали фотознімки та випускний альбом, а також зберегли випуск університетської газети «Медичні кадри» за 1966 рік.

Випускники 1966 року з теплотою згадують і своїх наставників, серед яких були професор В. Братусь, декан В. Коваленко, завідувач кафедри терапевтичної стоматології І. Новік, завкафедрою патологічної фізіології Н. Зайко.

Сльози суму за тими кого немає та сльози радості від зустрічі – підтвердження важливості цієї події. Вони вважають Київ своїм рідним містом, адже тут гартувалися, здобували фах і вперше випробовували свою дружбу на міцність. Ці люди творили історію стоматологічного факультету, своїм серцем, розумом і працею примножували славні його традиції.

Прес-центр

page1

УНІВЕРСИТЕТСЬКА ГАЗЕТА “МЕДИЧНІ КАДРИ” 1966 РІК

ВИПУСКНИЙ АЛЬБОМ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ 1966 РОКУ