ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

15.04.2022

14 квітня 2022 року відбулося онлайн-засідання Вченої ради медико-психологічного факультету. З першого питання порядку денного щодо впливу війни в Україні на освітній процес (організація навчання, потреби у нових знаннях і навиках викладачів та студентів, особливості проведення атестації, питання набору абітурієнтів у новому навчальному році) та проблеми і шляхів його вирішення виступила декан факультету, професор М.М. Філоненко (презентація).

Завідувач кафедри загальної медичної психології, професор М.М. Матяш виніс на обговорення та затвердження питання щодо перспектив налагодження міжнародної співпраці з медичними та освітніми закладами, спільних наукових проєктів, розвитку академічної мобільності.

Зібрання розглянуло також питання щодо:

  • створення підрозділу НМУ «Служба психологічної допомоги» для науково-педагогічного персоналу, студентів, аспірантів та інших співробітників НМУ;
  • нових викликів у медичній освіті, зокрема, які спеціалісти та які компетенції буде затребувано у найближчі роки;
  • співпраці клінічних кафедр факультету із закладами та установами охорони здоров’я в умовах воєнного часу;
  • підготовки та проведення онлайн-конференції, приуроченої до Всесвітнього дня психолога “Медико-психологічна допомога в умовах війни», яка відбудеться 23 квітня об 11:00.

Після обговорення члени Вченої ради медико-психологічного факультету одноголосно ухвалили всі внесені до порядку денного питання і, вичерпавши порядок денний, закрили збори.

 

Прес-центр за матеріалами медико-психологічного факультету